• OZNAM

          • ZUŠ I. Kolčáka v Námestove - pobočka Mútne - oznamuje všetkým žiakom, ktorí navštevujú výtvarný a hudobný odbor - hudobná náuka (teória), že tieto až do odvolania nebudú. Individuálna výučba jednotlivých nástrojov však prebieha podľa rozvrhu aj naďalej.

          • Zápisné na školský rok 2020/2021

          • ZRPŠ oznamuje rodičom, že aj tento školský rok sa bude vyberať zápisné v sume 8 EUR. Peniaze je potrebné priniesť najneskôr do 18.11.2020 a odovzdať ho triednym učiteľom.

          • Oznam o predĺžení karanténnych opatrení

          • Po hromadnom testovaní zamestnancov ZŠ s MŠ Mútne bolo ochorenie COVID-19 potvrdené u ďalšieho pedagogického zamestnanca školy a jedného nepedagogického zamestnanca v materskej škole. Z tohto dôvodu sa povinné karanténne opatrenia predlžujú do nedele  4. októbra 2020 vrátane. Žiaci opäť nastúpia do školy 5. októbra 2020 (pondelok). Každý žiak prinesie so sebou Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, ktoré nájdete na hornej lište vpravo tu na stránke.  

            Žiaci počas tohto obdobia budú vzdelávaní dištančne. Dôrazne žiadame, aby si žiaci plnili svoje povinnosti a tiež žiadame o dodržiavanie povinnej karantény!

          • Karanténne nariadenie

          • Vzhľadom k pozitívnemu testu zamestnanca školy nariadil Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Dolnom Kubíne povinnú karanténu zamestnancov a žiakov školy ZŠ Mútne. Povinná karanténa plynie 10 dní od posledného kontaktu s pozitívnym človekom – t. j. od 18.09.2020 do 28.09.2020. Koniec karantény bude 29.09.2020. Nástup žiakov na vyučovanie je 29.09.2020.

            Dôrazne žiadame rodičov aj žiakov, aby žiaci dôsledne dodržiavali povinnú karanténu, aby sme sa vyhli ďalšiemu zatváraniu školy.

            Počas karantény budú žiaci vzdelávaní dištančne (cez ZOOM, Edupage, Messenger, Bez kriedy...).

            V deň nástupu do školy (utorok, 29.09.2020) každý žiak so sebou prinesie vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, ktoré žiaci dostali pri odchode zo školy. V prípade potreby ho nájdete na našej web-stránke na hornej lište.

                                                                                          PaedDr. Jana Murínová - riaditeľka

                                  

          • Jesenná výzdoba

          • Každoročne obliekame našu školu do aktuálnych farieb podľa ročného obdobia. Tohtoročná jeseň je nielen krásna, slnečná a farebná, ale tiež poznačená situáciou okolo koronavírusu. Keďže vzhľadom na situáciu je škola pre verejnosť uzavretá, aspoň týmto spôsobom chceme sprístupniť chodby našej školy a ukázať, čo máme nové.

          • OZNAM

          • Vzhľadom na šíriaci sa koronavírus COVID-19 u blízkych príbuzných žiakov našej školy, dôrazne žiadame rodičov, aby pri spozorovaní príznakov ochorenia u seba alebo svojho dieťaťa (aj v prípade kontaktu s pozitívnou osobou, alebo pozitívneho testu u rodiča alebo žiaka), bezodkladne túto skutočnosť nahlásili škole. Kontaktné telefónne číslo: 0910 914 756  alebo 0911 323 503. 

            Riaditeľka ZŠ s MŠ Mútne    PaedDr. Jana Murínová

          • Začiatok školského roka 2020/2021 - 2.9.2020

          • Ako už býva dobrým zvykom, i tento rok sme 2.9.2020 privítali nový školský rok. Tradične sme ho otvorili rannou svätou omšou, na ktorej sme si vyprosovali požehnanie do všetkých školských dní, ktoré na nás  čakajú. Po svätej omši však, kvôli protipandemickým opatreniam, sme sa nezhromaždili pred školou, ale žiaci  išli rovno do svojich tried, kde už na nich čakali ich triedne učiteľky.  Zo školského rozhlasu sme si vypočuli príhovor pani riaditeľky zo školského rozhlasu.  Nezabudli sme ani na našich prváčikov. Tí prišli do novej školy v sprievode jedného rodiča a pri vchode ich už čakali nové triedne pani učiteľky – Zuzka Janckulíková a Božka Veselovská. Naše rady sa rozrástli o 39 nových tvárí v prvom ročníku, ale okrem nich do vyšších ročníkov pristúpilo z iných škôl ešte ďalších sedem nových žiakov. Všetkým našim žiakom i pedagogickému zboru prajeme úspešný a pokojný nový školský rok!

          • Oznam

          • Oznamujeme rodičom, že Školský klub detí (ŠKD) bude fungovať od 3.9.2020 (štvrtok)

          • OZNAM pre rodičov prvákov

          • Oznamujeme rodičom budúcich prvákov, aby v prvý deň nového školského roka 2020/2021, po svätej omši, počkali aj s deťmi - prvákmi pred budovou školy. Tam si ich vyzdvihnú triedne pani učiteľky. Zároveň prosíme, aby s každým dieťaťom prišiel iba jeden rodič. Rodič aj dieťa musia mať rúško! Deti si prinesú prezuvky.  

          • Začiatok šk. roka 2020/2021 - pokyny

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            2. septembra 2020 sa otvoria brány našej školy a my sa opäť vrátime za katedry a žiaci do školských lavíc. Vzhľadom k situácii súvisiacou s ochorením COVID-19 je škola povinná riadiť sa aktuálnymi pokynmi MŠVVaŠ SR a hlavného hygienika SR, preto zahájenie nového školského roka 2020/2021 prebehne nasledovne:

            * Svätá omša – 7:45

            *  Slávnostné otvorenie školského roka – nie však ako zvyčajne zhromaždením pred budovou školy, ale formou rozhlasového prenosu. Žiaci (okrem rodičov a žiakov 1. ročníka) sa po prezutí v šatniach odoberú do svojich tried.

            *  Žiaci si so sebou v prvý deň školy prinesú: prezuvky, rúška, papierové jednorazové vreckovky, rodičom vypísaný Dotaznik_a_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.pdf a Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti.pdf. (Tlačivá je možné stiahnuť aj nižšie) Ostatné pokyny dostanú od triednych učiteľov.

            *  V škole platia prísne hygienické opatrenia a stále platí aj zákaz vstupu cudzím osobám do budovy školy!

            MŠ SR vydalo pokyny aj pre zákonných zástupcov (ďalej len rodič):

            • rodič zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy resp. školského klubu detí (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).
            • rodič zabezpečí pre svoje dieťa každý deň tri rúška (dve náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.
            • Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej základnej školy a školského klubu detí na školský rok 2020/2021.
            • Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy čestné prehlásenie alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (viď. príloha vyššie).
            • V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

            Tlačivá na stiahnutie: 

            Prosíme o dôsledné dodržiavanie daných opatrení zo strany žiakov aj rodičov!

            Aj keď to bude náročné pre nás všetkých, veríme, že SPOLU TO ZVLÁDNEME. Tešíme sa na Vás!

          • Prihlasovanie na stravu v šk. roku 2020/2021

          • Vážení rodičia, ktorí chcete svoje dieťa prihlásiť na stravovanie zo ZŠ, prosím priloženú prihlášku vytlačiť, vypísať a doniesť do ŠJ od 24.08. do 28.08. 2020. Kto nemá možnosť prihlášku vytlačiť, musí prísť osobne do ŠJ v uvedenom termíne.

            Prihlaska_na_stravovanie_2020.pdf​​​​​​​

          • Slávnostné ukončenie školského roku 2019/2020 - 30.6.2020

          • Tento školský rok bol kvôli prerušeniu vyučovania výnimočný, a tak aj jeho ukončenie bolo iné ako zvyčajne.

            Posledný deň školského roku 2019/20 sa začal poďakovaním na svätej omši v kostole. Neskôr boli p. riaditeľkou pred budovou školy najšikovnejší žiaci odmenení vecnými cenami - knihy, lopty... Vysvedčenia sa rozdávali triednymi učiteľmi v triedach. Opäť sa uvidíme v novom školskom roku, ktorý začína 2.9.2020 (streda) !

          • OZNAM

          • Riaditeľstvo ZUŠ I. Kolčáka v Námestove oznamuje rodičom, že v prípade záujmu, je ešte stále možné zapísať dieťa na hudobný alebo výtvarný odbor. 

             

          • Návrat žiakov 6. - 9. roč. do školy

          • Podľa nariadenia Ministerstva školstva SR sa v pondelok 22.06.2020 otvárajú brány školy aj pre žiakov z ročníkov 6. - 9. Prosili by sme rodičov, aby svoje deti do školy poslali, nakoľko sa v tieto dni budú preberať učebnice, vykonávať triednicke práce a odovzdávať vysvedčenia. 

            Každý žiak si so sebou prinesie dve rúška, hygienické vreckovky a predloží písomné vyhlásenie o tom, že  neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (viď. priložený link alebo prílohu na stiahnutie). https://www.ucimenadialku.sk/otvaranie-skol/Pr%C3%ADloha%202.pdf 

            Zároveň prosíme všetkých žiakov, ktorí navštevujú školskú knižnicu, aby vrátili požičané knihy!


            Pevne veríme v návrat všetkých žiakov a veľmi sa tešíme!




          • Školský klub

          • Aj obyčajný deň môže byť príjemný, keď ho strávite v kruhu svojich kamarátov. Relaxovali sme pri čítaní knihy a rozvíjali si čitateľskú gramotnosť.  No taktiež, sme si poriadne zatancovali a objavili skryté tanečné talenty. 

          • Pirátsky týždeň v školskom klube

          • Ďalší zaujímavý týždeň v školskom klube detí. Zahrali sme sa na pirátov.  Plnili úlohy, ktoré nám posielal na každý deň, sám PIRÁT ČERVENÁ BRADA. Snažili sme sa nájsť a poskladať meno tajomného piráta. Ostala nám, len jedna nevyriešená úloha a to: hľadanie pokladu! Už sa na to tešíme! Čaká nás veľa zábavy a tajomna. 

          • Bývam v Beskydách- výtvarná súťaž

          • Žiaci našej školy sa zúčastnili výtvarnej súťaže v Poľsku v Świnnej. Súťaže sa zúčastnilo 9000 súťažiacich zo 6 krajín- Poľsko, Česko, Slovensko, Ukrajina, Litva a Rakúsko. Hodnotenie prebiehalo v 2 kolách. Do druhého kola bolo vybratých 1500 výtvarných prác, medzi nimi aj práce žiakov našej školy pod vedením pani učiteľky Mgr. Michaely Holubjakovej.

            Súťažilo sa v kategórii:

            6. ročník- Karin Bugajová (6.A) 2. miesto, Marek Kudla (6.A) 3. miesto,

            9.ročník- Michaela Holubjaková (9.A) 1.miesto, Karin Kosmeľová (9.B) 3.miesto. 

            Práce boli vysoko hodnotené. Víťazom z celého srdca blahoželáme!