• Stavanie mája - 28.4.2023

          • Mesiac máj sa vo všeobecnosti považuje za obdobie lásky a zrodu nového života. Symbolom tohto obdobia sa stal strom MÁJ. Niektoré tradície našich predkov zanikli, iné sa zachovali dodnes, ako stavanie májky.  Naši deviataci opäť nezabudli a postavili všetkým dievčatám našej školy krásnu „májku“. Pripravili si i krásny program, plný piesní a tanca.

          • Rozprávkové vretienko – okresné kolo

          • 27.4.2023 sa v CVČ Maják v Námestove konalo okresné kolo Rozprávkového vretienka. Našu školu reprezentovali Jakub Špitál a Evka Straková. Obaja získali vo svojich kategóriách 1. miesto. Obom blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy!

          • Metodický deň ANJ - 18.04.2023

          • Dňa 08.04.2023 sa na našej škole uskutočnil metodický deň pre učiteľov anglického jazyka 5. – 9. ročníka základných škôl, ktoré sú v pôsobností Školského úradu v Zákamennom. Metodického dňa sa zúčastnilo 19 učiteľov angličtiny.

            Podujatie lektorovala Mgr. Anna Pavová, učiteľ profesijného rozvoja, Odbor podpory vzdelávania a profesijného rozvoja NIVaM, Krajské pracovisko Banská Bystrica.

            Nosnou témou boli inovatívne prístupy vo vyučovaní anglického jazyka, konkrétne mozgovo-kompatibilné vyučovanie a Dogme ELT (inovatívny prístup  vyučovania anglického jazyka bez materiálov). Posledná časť bola venovaná aktivizujúcim metódam a formám na rozvíjanie zručnosti hovorenia.

             

          • Deň narcisov

          • Dňa 20.apríla sme sa zapojili do verejnej finančnej zbierky Deň narcisov, počas ktorej sa vyzbieralo krásnych 365 €. Ďakujeme všetkým, ktorí otvorili svoje srdce a na zbierku prispeli .

          • Memoriál Valérie Tyrolovej, 20.4.2023 Oravská Polhora

          • Po dvojročnej pauze kvôli koronavírusu sa tento rok opäť konal tradičný basketbalový turnaj v Oravskej Polhore - Memoriál Valérie Tyrolovej. Išlo už o 17. ročník. Tešíme sa, že tento rok dostala pozvánku aj naša škola. Dievčatá reprezentovali ZŠ Mútne výborne, keď získali celkové 1. miesto. Gratulujeme a ďakujeme pani učiteľke Martine Šimurdiakovej za prípravu.

          • Kvalifikácia do krajského kola (regionálne kolo) v streetbasketbale žiačok, 18.4.2023, Dolný Kubín

          • Po víťazstve v okresnom kole sa žiačky našej školy zúčastnili regionálneho kola v streetbasketbale (3 na 3). V silnej konkurencii dievčat z Dolného Kubína a Trstenej sa nestratili a obsadili celkovo 2. miesto. Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy a tiež pánovi prednostovi Grzybovi za pomoc a podporu na tejto akcii. 

          • ROZPRÁVKOVÉ VRETIENKO - 21.4.2023

          • V piatok 21.4.2023 sa konalo školské kolo súťaže v prednese ľudovej alebo autorskej
            rozprávky ROZPRÁVKOVÉ VRETIENKO.
            1. kat.:
            1. Jakub Špitál, 2.B
            2. Lukáš Vraňák. 3.B
            3. Beáta Briššová, 2.A
            2. kat.:
            1. Eva Straková, 5.B
            Víťazom blahoželáme a všetkým súťažiacim ďakujeme za krásny prednes!

          • Zápis do 1. ročníka - 1.deň

          • V dňoch 18.-20. apríla 2023 sa do našej školy slávnostne zapísalo vyše 60 budúcich prváčikov. Svoje vedomosti a zručnosti si vyskúšali prostredníctvom rozprávky Maťka a Kubka - zisťovali sa farby, geometrické tvary, veľkosti, určovali sa počty, napodobňovali sa tvary písmen, rozprávali básničky a viazali šnúrky. Za svoju šikovnosť  si domov odniesli pár krásnych darčekov. Veríme, že v 1. ročníku sa im bude rovnako dariť ako na zápise.

          • Predškoláci na návšteve v našej škole – 13.4.2023

          • Dňa 13.4.2023 si do školských lavíc zasadli aj naši predškoláci. Privítali ich malí prváci s krásnymi pesničkami, básničkami, predviedli im všetko to, čo sa doposiaľ naučili – a veru nie je toho málo. S budúcimi prvákmi sa podelili o školské lavice, aby si mohli vyskúšať, aký je to pocit byť naozajstným žiakom v škole. Za pomoci skúsených prvákov pracovali s prváckymi učebnicami, pomôckami a riešili rôzne aktivity. Šikovní predškoláci sa nenechali zahanbiť. Svojimi znalosťami dokázali, že na úlohu školáka sa naozaj zodpovedne pripravujú a tešia. Vyučovacie hodiny prebehli rýchlo a zvonenie školského zvonca vyvolalo na tvárach predškolákov veľké prekvapenie ale aj sklamanie, že nás už musia opustiť. Na záver si zo školy odniesli darčeky, ktoré  im vyrobili prváci s pani učiteľkami. Po tomto milom stretnutí bude pre predškolákov ich zápis do 1. ročníka určite jednoduchší. Ďakujeme všetkým zúčastneným za príjemné prežité chvíle. Na budúcich prváčikov sa veľmi tešíme.

          • DEŇ NARCISOV 20. apríl 2023

          • Život mnohých ľudí sa občas obráti naruby. Stačí, že lekár povie: „Stali ste sa onkologickým pacientom.“ A všetko sa náhle zmení. 
            Zajtra sa na celom Slovensku rozkvitnú narcisy. Narcisy, ktoré pomáhajú. Aj naša škola sa zapojí do verejnej finančnej zbierky Dňa narcisov.  Príspevok je dobrovoľný. I my, žiaci a zamestnanci školy chceme pomôcť pacientom, ktorí našu pomoc potrebujú. Už zajtra je veľký deň pomoci. Budeme veľmi radi, keď každý z nás prispeje na finančnú zbierku. 
            Naša pomoc môže pomôcť chorým pacientom. Už dnes ďakujeme všetkým, ktorí otvoria svoje srdce a prispejú na zbierku Dňa narcisov. Nezabudnite, zajtra našu pomoc môžeme dokázať.

          • Florbal - majstrovstvá Oravy

          • Na majstrovstvách Oravy vo florbale skončili chalani na treťom mieste . Boli vyrovnaným súperom neskoršiemu víťazovi z Trstenej. V úvode sme nepremenili dva nájazdy a všetky naše strely šli mimo bránu a to nás stálo lepší výsledok.

            V ďalšom priebehu turnaja sme dali príležitosť všetkým chalanom . Hralo sa dosť tvrdo a chalani z druhej päťky  (šiestaci ) o dve hlavy menší si to odniesli. Sú prísľubom pre ďalšie ročníky prípadne pre florbalový klub.

            Dievčatá skončili na druhom mieste. Otočili výsledok proti Dolnému Kubínu a zdolali ho 4:2. Tri dievčatá z prvého útoku sme mali zranené a vo finále sme nestačili na dievčatá z Tvrdošína. Treba športovo uznať, že boli lepšie. Mali skúsenosti z ligových zápasov. V konečnom dôsledku vyslovujem spokojnosť, lebo len naša škola s polu s DK mali zastúpenie na záverečnom turnaji v oboch kategóriách (chlapci aj dievčatá).

            Ďakujeme za prípravu Antonovi Kapičákovi a Filipovi Durčákovi.

          • Veľkonočná výzdoba

          • Farbenie veľkonočných vajíčok, pečenie mazancov a judášov, šibanie dievčat korbáčom, oblievanie vodou alebo napríklad vysievanie obilia. To všetko sú obľúbené veľkonočné zvyky a tradície, ktorými ľudia každoročne oslavujú sviatky jari. Aj deti našej školy si pripravili kraslice, ktorými skrášlili okolie školy. Nezabúdajme však popri týchto ľudových zvykoch na pravú podstatu Veľkej noci. Tým je obeta Pána Ježiša, jeho umučenie, smrť a zmŕtvychvstanie. Poprajme si teda do tohto významného týždňa, aby sme jedinečne a neopakovateľne prežili Božiu blízkosť a dobrotu. Milostiplné a požehnané sviatky Veľkej noci!

          • Okresné kolo Hviezdoslavov Kubín - 29.3.2023

          • 29.3.2023 sa v Dome kultúry v Námestove konalo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov
            Kubín. Na víťazných stupienkoch sa umiestnili: Jurko Špitál zo 4.A (I. kategória – próza) – 1.
            miesto a Evka Straková zo 6.A (II. kategória – próza) – 2. miesto. Víťazom blahoželáme a ďakujeme
            všetkým našim žiakom za reprezentáciu školy.

          • OZNAM - Mlieko do škôl

          • Oznamujeme rodičom, že dnes bude znovu doručené mlieko z projektu Mlieko do škôl. Rodičia si môžu prísť prevziať mlieko ku športovej hale ihneď od uverejnenia tohto oznamu.

            Zároveň žiadame rodičov o jeho vyzdvihnutie v priebehu dneška a zajtrajška z dôvodu blížiacich sa veľkonočných prázdnin.

          • Streetbasketbal žiakov a žiačok

          • Žiaci a žiačky našej školy sa zúčastnili novej súťaže - streetbasketbal. Družstvá chlapcov a dievčat hrali výborne a so svojimi súpermi odohrali veľmi kvalitné zápasy. Chlapci skončili v obvodovom kole na 3. mieste a dievčatá vyhrali okresné kolo a postúpili ďalej. Všetkým žiakom ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy a dievčatám držíme palce v ďalšom kole.

          • Upozornenie - dotácie na stravu

          • Vážení rodičia,

            termín odovzdania návratiek sa blíži, preto Vás dôrazne žiadam o doručenie vypísaných a podpísaných návratiek za predškolákov a 1. - 9. ročník ZŠ. Nakoľko od vašich návratiek závisí poskytnutie dotácie na stravu.

            V prípade otázok kontaktujte t.č.: 0911 503 059

            Ďakujem za pochopenie.

            S pozdravom vedúca ŠJ.