• OZNAM Školskej jedálne

          • Vážení rodičia.

            Žiadam Vás, aby ste svoje deti, ktoré sa stravujú v školskej jedálni, odhlasovali z obedu počas neprítomnosti v škole.

            V opačnom prípade si neodhlásený obed platíte:

            • V MŠ: 2,50€
            • 1. – 4. roč.: 2,10€
            • 5. – 9. roč.: 2,30€

            Dotácia na stravu sa poskytuje len keď sa Vaše dieťa zúčastňuje výchovno-vzdelávacieho procesu, to znamená, že je na vyučovaní v škole.

            Odhlásiť  ho môžete cez Edupage aplikáciu do 7:00 ráno daný deň, SMS správou, alebo telefonicky do 7:30 na tel. čísle: 0911 503 059.

            Za porozumenie ĎAKUJEM.

            Vedúca ŠJ.

             

            Pozn.: Kto má neuhradené tieto obedy, prosím urýchlene uhradiť, lebo je koniec mesiaca. Ďakujem.

          • Poďakovanie

          • K obľúbeným zimným radovánkam celkom určite patrí aj korčuľovanie, o čom svedčí takmer stále plné klzisko pred našou školou. Naši žiaci tak majú možnosť športovo sa vyžiť aj týmto spôsobom a naplno si užiť zimu. Touto cestou by sme sa radi poďakovali zamestnancom Obecného úradu, ktorí ľadovú plochu vytvorili a starajú sa o ňu.

          • 2% z Vašich daní pre ZRPŠ

          • Veríme, že aj tento rok sa rozhodnete podporiť naše ZRPŠ a tým aj deti našej školy. Viac info nájdete na plagáte nižšie, alebo po kliknutí tu: ZRPŠ 2%

          • OZNAM

          • Dôrazne žiadame rodičov, ktorí vozia svoje deti každé ráno do školy, resp. škôlky, aby dodržiavali  JEDNOSMERNÚ premávku okolo areálu školy (od školskej zastávky smerom k športovej hale).

            Zároveň žiadame o NEVSTUPOVANIE rodičov s vozidlami do areálu ZŠ - ráno ani poobede v čase presunu žiakov na obed alebo ich odchodu domov. 

            Každé ráno aj poobede - zvlásť v tomto zimnom čase - vznikajú nebezpečné situácie, ktoré ohrozujú zdravie a život našich žiakov. Táto situácia tiež komplikuje zimnú údržbu a rovnako, v prípade potreby výjazdu vozidiel záchranných zložiek, nebude možný ich prejazd ku škole.

            Za pochopenie ďakujeme!

            Vedenie ZŠ s  MŠ Mútne

          • Posedenie pod jedličkou

          • V stredu 20. decembra bol v našej škole veľmi výnimočný deň. Žiaci sa pokúsili svojím tancom a spevom pomôcť vianočnému škriatkovi, aby si spomenul, čo je jeho úlohou a čo je v živote naozaj dôležité. Škriatok bol zo začiatku veľmi smutný, ale žiaci ho svojím talentom rýchlo presvedčili, že Vianoce sú o vzájomnej blízkosti, láske, porozumení a radosti.

            Preto chceme všetkým žiakom, rodičom a priaznivcom školy zaželať pokojné Vianoce prežité v kruhu rodiny a všetko dobré do nového roka 2024.

            Kolektív ZŠ s MŠ Mútne.

          • Pozvánka

          • Milí rodičia, zajtra t.j. 20.12.2023 o 8:30 hod. sa v Športovej hale uskutoční slávnostný vianočný program Pri jedličke. Ak máte čas a chuť prísť sa pozrieť na vystúpenia Vašich detí, budete srdečne vítaní!

          • OD KATARÍNY DO VIANOC

          • V poslednom adventnom týždni sme si opäť predstavili tradičné predvianočné zvyky, ktoré sa spájajú so sv. Katarínou, sv. Ondrejom, sv. Barborou, sv. Mikulášom a sv. Luciou. Ukázali sme si, ako sa vyrábali tradičné vianočné oblátky, ako sa páralo perie. Priblížili sme si adventný veniec a vysvetlili sme si farebnosť sviec. P. uč. Zlatka s manželom p. Jankom Gergišákom nám piekli vianočné oblátky a  museli sa poriadne snažiť, lebo oblátky mizli šmahom ruky.

             

          • Vianočné trhy

          • 3. adventnú nedeľu nám spestrili Vianočné trhy, ktoré zorganizovala ZŠ s MŠ Mútne v spolupráci s Obecným úradom Mútne.  Príjemnú predvianočnú atmosféru nám vyčarovali nielen stánky s pestrým tovarom, punčom a medovníkmi, ale i vystúpenia žiakov ZUŠ Ignáca Kolčáka pri našej ZŠ (žiaci manželov Kučkovcov, p.uč. Gogoláka, p.uč. Kvakovej), skupiny HELIZUŠ (p. Peter Kozoň), skupiny HELIBAND. Priečelie hlavnej budovy zdobil krásny Betlehem žiakov ZUŠ, výtvarný odbor, pod vedením p.uč. Bílekovej. Poďakovanie patrí p. uč. Danke Veselovskej, Lucii Protušovej, Evke Strakovej a všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom zapojili do prípravy a realizácie tejto akcie.

          • Školské kolo olympiády z anglického jazyka - 27. 11. 2023

          • Aj tento školský rok sa konalo školské kolo olympiády v anglickom jazyku, ktorého sa zúčastnilo 40 žiakov 6. – 9. ročníka.

            Žiaci si zmerali sily v čítaní a počúvaní s porozumením, v úlohách zameraných na gramatiku a slovnú zásobu, taktiež v ústnej konverzácii.

            Vyhodnotenie školského kola olympiády v anglickom jazyku

            V kategórii 1A (6. – 7. ročník) sa umiestnili títo žiaci:

            1. miesto: Magdaléna Briššová 6.A
            2. miesto: Jozef Kšenzulák 7.B
            3. miesto: Alena Blažeňáková 7.B
            4. miesto: Juraj Holubjak 7.A                  Úspešný riešiteľ: Michal Mudroň 7.B

            V kategórii 1B (8. – 9. ročník) sa umiestnili títo žiaci:

            1. miesto: Maroš Bielák 8.B
            2. miesto: Beáta Blažeňáková 8.A
            3. miesto: Marko Kapičák 9.A
            4. miesto: Jozef Vnenk 8.B,   Tadeáš Brišš 8.B

                  Úspešní riešitelia: Eva Jurčáková 8.A, Marek Kšenzulák 9.A

            Všetkým oceneným žiakom gratulujeme! Ďakujeme rodičovskému združeniu, ktoré nám prispelo na knižné odmeny pre žiakov.

            Magdalénka Briššová a Maroš Bielák budú reprezentovať našu školu v okresnom kole olympiády v anglickom jazyku 17. januára 2024.

             

             

             

          • Vianočná latka - 12.12.2023

          • Každý rok pred Vianocami sa koná v Oravskej Polhore súťaž v skoku do výšky žiakov a žiačok a ani tento rok tam nechýbali žiaci našej školy. Všetci predviedli veľmi pekné výkony a traja z nich- Lenka Tomašáková, Mária Tomašáková a Cyprián Jurčák si odniesli bronzové medaily, každý vo svojej kategórii. Gratulujeme a všetkým žiakom ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

          • FLORBAL

          • Naši mladší žiaci obsadili na okrese krásne druhé miesto. Najskôr porazili Rabču 6:0. Potom zvítazili nad Lokcou 7:0. Vo finále nestačili na domáce Zakamenné, ktorému vo vyrovnanom zápase podľahli 3:1. V zápase o zlato sme nepremenili vyložené šance ani samostatný nájazd. Výborný kolektívny výkon podčiarkol brankár Šimon, v obrane spoľahlivo zahrali Matej s Cypriánom. V útoku tradične rýchle tykadlá Jozef s Filipom. Vo finále bolo cítiť výškovú a fyzickú prevahu domácich. Naše sršne musia trocha podrásť a pribrať )).

          • Svätý Mikuláš - 6.12.2023

          • V stredu 6.12 zavítal na našu školu sv. Mikuláš so svojimi pomocníkmi, milými anjelikmi. Deti sa ho nevedeli dočkať, pripravili si pre neho krátky program, v ktorom mu zarecitovali, zatancovali i zaspievali. Mikuláš ich odmenil sladkými dobrotami,  poďakoval a pochválil ich. Už teraz sa teší na ďalšie stretnutie!

             

          • OZNAM

          • Dôrazne žiadame rodičov, ktorí vozia svoje deti každé ráno do školy, resp. škôlky, aby dodržiavali  JEDNOSMERNÚ premávku okolo areálu školy (od školskej zastávky smerom k športovej hale).

            Zároveň žiadame o NEVSTUPOVANIE rodičov s vozidlami do areálu ZŠ - ráno ani poobede v čase presunu žiakov na obed alebo ich odchodu domov. 

            Každé ráno aj poobede - zvlásť v tomto zimnom čase - vznikajú nebezpečné situácie, ktoré ohrozujú zdravie a život našich žiakov. Táto situácia tiež komplikuje zimnú údržbu a rovnako, v prípade potreby výjazdu vozidiel záchranných zložiek, nebude možný ich prejazd ku škole.

            Za pochopenie ďakujeme!

            Vedenie ZŠ s  MŠ Mútne

          • Florbalový turnaj

          •  

            Dňa 29.11.2023 naši mladší žiaci postúpili na okres vo florbalovom turnaji. Najskôr porazili húževnatého súpera z Oravského Veselého v pomere 5:0. Presadila sa hlavne prvá päťka. V druhom zápase rovnako vysoko (12:0) zdolali aj druhého súpera  - Slnečnú z Námestova. Gólovo sa presadili všetky tri päťky. Chlapci hrali pekne, rýchlo a kombinačne. Už sa tešíme na nasledujúce zápasy.

          • Posvätenie adventného venca - 29.11.2023

          • Požehnanie adventného venca je znamením nádeje a oslavy toho, ktorý prichádza. Štyri adventné sviece označujú počet adventných nedelí, pričom pribúdanie svetla znázorňuje blížiaci sa príchod Krista, ktorý je svetlom tohto sveta.

          • „ Bubnovačka 2023“

          • Dňa 20. novembra 2023 sa naša škola zapojila do akcie „Bubnovačka 2023“. Myšlienkou je symbolicky bubnovaním upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomenúť v spoločnosti potrebu včasnej prevencie. S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme prehliadať a nevnímať ako niečo, čo sa nás netýka. Preto mottom bubnovačky je „Aby bolo deti lepšie počuť“.

            Prečo bubnujeme práve v novembri? Tento mesiac je mesiacom viacerých dátumov v oblasti ochrany práv dieťaťa:

            18. november – Európsky deň ochrany detí pred sexuálnym zneužívaním,

            19. november – Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí,

            20. november – Svetový deň detí vyhlásený organizáciou UNICEF, počas ktorého si svet pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa

            Žiaci 1. a 2. stupňa pod vedením triednych učiteľov spoločne bubnovali, čo im ruky a nohy stačili, a tak všetkým ukázali, že deti a ich hlas sú pre nás všetkých dôležité a láska zo strany blízkych je nevyhnutná k tomu, aby mohli prežiť šťastné detstvo.