• Malý futbal - kvalifikácia

          • Dňa 5.5.2023 sa na našej škole uskutočnila kvalifikácia do okresného kola v malom futbale starších žiakov. Žiaci ZŠ Mútne v nej bojovali proti Oravskej Jasenici a Oravskému Veselému a po výbornom výkone skončili na 1. mieste a postúpili na okresné kolo. Chlapcom gratulujeme a držíme palce v ďalšom kole.

          • Majstrovstvá Slovenska mládeže v Rapid šachu

          • V Senci sa 7.5.2023 konali Majstrovstvá Slovenska mládeže v Rapid šachu. Našu obec i školu reprezentovali Lukáš Kluska, Dávid Kluska a Lenka Klusková. Hralo sa tempom 2x15 minút + 5/sek na 7 kôl. Lukáš Kluska skončil v kategórii Ch14 na 8.mieste z 50 zúčastnených. Dávid Kluska v kategórii CH12 sa umiestnil na 10.mieste zo 47 zúčastnených. Celý turnaj hral výborne, no posledné kolo rozhodlo o tom, že si medailu domov nepriniesol. V kategórii do 6 rokov Lenka Klusková získala 1.miesto a stala sa majsterkou Slovenska v Rapid šachu pre rok 2023. K úspechu blahoželáme.

            Ďakujeme za reprezentáciu a prajeme veľa úspechov v ďalších turnajoch.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • 2.mája 2023 sa v Martine konalo krajské kolo súťaže v prednese - Hviezdoslavov Kubín. Za okres Námestovo nás v prvej kategórii - próza reprezentoval Jurko Špitál. Nezískal síce žiadne ocenenie, ale podal výkon, za ktorý sa nemusí hanbiť - mal pekný text, udržal si postavenie a recitačne to zvládol veľmi dobre. Domov si odniesol nové zážitky a skúsenosti.

          • OZNAM - Mlieko do škôl

          • Oznamujeme rodičom, že dnes bude znovu doručené mlieko z projektu Mlieko do škôl. Rodičia si môžu prísť prevziať mlieko ku športovej hale ihneď od uverejnenia tohto oznamu.

          • Škola v prírode

          • Žiaci 4. ročníka sa tento rok zúčastnili školy v prírode v Liptovskom Jáne. Počasie bolo síce chladné, no spoznávaniu okolia a učenia sa v prírode nič nebránilo. Počas celého týždňa žiaci navštívili: múzeum - Naše dedičstvo, vyhliadkovú vežu, kostol, ktorý sa tento rok stal víťazom súťaže Kultúrna pamiatka roka, Stanišovskú jaskyňu, park miniatúr MINI Slovensko a kaďu s termálnym prameňom. Okrem toho mali veľa aktivít a súťaži na ubytovni v Moravici, prednášku prvej pomoci, predstavenie Izba baví izbu, diskotéku a cestou domov sa zastavili na zrúcanine Likava.  

          • Olympijský odznak všestrannosti

          • 26.4.2023 sa 8 reprezentantov našej školy zúčastnilo novej školskej športovej súťaže Olympijský odznak všestrannosti. Na začiatku školského roka si žiaci svojimi výkonmi vybojovali odznaky všestrannosti a tým splnili podmienku účasti v krajskom kole, ktoré sa konalo v Martine. Tu si s ďalšími 49 školami zmerali sily v prekážkovej dráhe. V silnej konkurencii sa nestratili a celkovo skončili v prvej polovici výsledkovej listiny. Všetkým žiakom ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

          • Stavanie mája - 28.4.2023

          • Mesiac máj sa vo všeobecnosti považuje za obdobie lásky a zrodu nového života. Symbolom tohto obdobia sa stal strom MÁJ. Niektoré tradície našich predkov zanikli, iné sa zachovali dodnes, ako stavanie májky.  Naši deviataci opäť nezabudli a postavili všetkým dievčatám našej školy krásnu „májku“. Pripravili si i krásny program, plný piesní a tanca.

          • Rozprávkové vretienko – okresné kolo

          • 27.4.2023 sa v CVČ Maják v Námestove konalo okresné kolo Rozprávkového vretienka. Našu školu reprezentovali Jakub Špitál a Evka Straková. Obaja získali vo svojich kategóriách 1. miesto. Obom blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy!

          • Metodický deň ANJ - 18.04.2023

          • Dňa 08.04.2023 sa na našej škole uskutočnil metodický deň pre učiteľov anglického jazyka 5. – 9. ročníka základných škôl, ktoré sú v pôsobností Školského úradu v Zákamennom. Metodického dňa sa zúčastnilo 19 učiteľov angličtiny.

            Podujatie lektorovala Mgr. Anna Pavová, učiteľ profesijného rozvoja, Odbor podpory vzdelávania a profesijného rozvoja NIVaM, Krajské pracovisko Banská Bystrica.

            Nosnou témou boli inovatívne prístupy vo vyučovaní anglického jazyka, konkrétne mozgovo-kompatibilné vyučovanie a Dogme ELT (inovatívny prístup  vyučovania anglického jazyka bez materiálov). Posledná časť bola venovaná aktivizujúcim metódam a formám na rozvíjanie zručnosti hovorenia.

             

          • Deň narcisov

          • Dňa 20.apríla sme sa zapojili do verejnej finančnej zbierky Deň narcisov, počas ktorej sa vyzbieralo krásnych 365 €. Ďakujeme všetkým, ktorí otvorili svoje srdce a na zbierku prispeli .

          • Memoriál Valérie Tyrolovej, 20.4.2023 Oravská Polhora

          • Po dvojročnej pauze kvôli koronavírusu sa tento rok opäť konal tradičný basketbalový turnaj v Oravskej Polhore - Memoriál Valérie Tyrolovej. Išlo už o 17. ročník. Tešíme sa, že tento rok dostala pozvánku aj naša škola. Dievčatá reprezentovali ZŠ Mútne výborne, keď získali celkové 1. miesto. Gratulujeme a ďakujeme pani učiteľke Martine Šimurdiakovej za prípravu.

          • Kvalifikácia do krajského kola (regionálne kolo) v streetbasketbale žiačok, 18.4.2023, Dolný Kubín

          • Po víťazstve v okresnom kole sa žiačky našej školy zúčastnili regionálneho kola v streetbasketbale (3 na 3). V silnej konkurencii dievčat z Dolného Kubína a Trstenej sa nestratili a obsadili celkovo 2. miesto. Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy a tiež pánovi prednostovi Grzybovi za pomoc a podporu na tejto akcii. 

          • ROZPRÁVKOVÉ VRETIENKO - 21.4.2023

          • V piatok 21.4.2023 sa konalo školské kolo súťaže v prednese ľudovej alebo autorskej
            rozprávky ROZPRÁVKOVÉ VRETIENKO.
            1. kat.:
            1. Jakub Špitál, 2.B
            2. Lukáš Vraňák. 3.B
            3. Beáta Briššová, 2.A
            2. kat.:
            1. Eva Straková, 5.B
            Víťazom blahoželáme a všetkým súťažiacim ďakujeme za krásny prednes!

          • Zápis do 1. ročníka - 1.deň

          • V dňoch 18.-20. apríla 2023 sa do našej školy slávnostne zapísalo vyše 60 budúcich prváčikov. Svoje vedomosti a zručnosti si vyskúšali prostredníctvom rozprávky Maťka a Kubka - zisťovali sa farby, geometrické tvary, veľkosti, určovali sa počty, napodobňovali sa tvary písmen, rozprávali básničky a viazali šnúrky. Za svoju šikovnosť  si domov odniesli pár krásnych darčekov. Veríme, že v 1. ročníku sa im bude rovnako dariť ako na zápise.

          • Predškoláci na návšteve v našej škole – 13.4.2023

          • Dňa 13.4.2023 si do školských lavíc zasadli aj naši predškoláci. Privítali ich malí prváci s krásnymi pesničkami, básničkami, predviedli im všetko to, čo sa doposiaľ naučili – a veru nie je toho málo. S budúcimi prvákmi sa podelili o školské lavice, aby si mohli vyskúšať, aký je to pocit byť naozajstným žiakom v škole. Za pomoci skúsených prvákov pracovali s prváckymi učebnicami, pomôckami a riešili rôzne aktivity. Šikovní predškoláci sa nenechali zahanbiť. Svojimi znalosťami dokázali, že na úlohu školáka sa naozaj zodpovedne pripravujú a tešia. Vyučovacie hodiny prebehli rýchlo a zvonenie školského zvonca vyvolalo na tvárach predškolákov veľké prekvapenie ale aj sklamanie, že nás už musia opustiť. Na záver si zo školy odniesli darčeky, ktoré  im vyrobili prváci s pani učiteľkami. Po tomto milom stretnutí bude pre predškolákov ich zápis do 1. ročníka určite jednoduchší. Ďakujeme všetkým zúčastneným za príjemné prežité chvíle. Na budúcich prváčikov sa veľmi tešíme.

          • DEŇ NARCISOV 20. apríl 2023

          • Život mnohých ľudí sa občas obráti naruby. Stačí, že lekár povie: „Stali ste sa onkologickým pacientom.“ A všetko sa náhle zmení. 
            Zajtra sa na celom Slovensku rozkvitnú narcisy. Narcisy, ktoré pomáhajú. Aj naša škola sa zapojí do verejnej finančnej zbierky Dňa narcisov.  Príspevok je dobrovoľný. I my, žiaci a zamestnanci školy chceme pomôcť pacientom, ktorí našu pomoc potrebujú. Už zajtra je veľký deň pomoci. Budeme veľmi radi, keď každý z nás prispeje na finančnú zbierku. 
            Naša pomoc môže pomôcť chorým pacientom. Už dnes ďakujeme všetkým, ktorí otvoria svoje srdce a prispejú na zbierku Dňa narcisov. Nezabudnite, zajtra našu pomoc môžeme dokázať.