• Florbal dievčatá- okres - 1.12.2022

          • Dievčatá dokonale napodobnili chlapcov a suverénnym spôsobom zvíťazili v okresnom kole vo florbale dievčat. Nenašli premožiteľa v žiadnom zápase a dokonca neinkasovali ani gól. Exceloval prvý útok, ktorý sa postaral takmer o všetky góly. Bol dominantný na lopte a kombinačne sa im nikto nevyrovnal. Ďalšie útoky sa pridali k taktickému výkonu, kde mali za úlohu neinkasovať a brániť. Musím pochváliť všetky hráčky, lebo dnes to bol kolektívny výkon. Skrátka dnes to nemalo chybu.

          • Posvätenie adventného venca - 24.11.2022

          • Neodmysliteľným symbolom predvianočného obdobia je adventný veniec. Prvá svieca, ktorá v sebe nesie Nádej, sa rozhorela aj na našom adventnom venci vo vestibule školy. Každoročnou tradíciou býva požehnanie tohto venca našim pánom farárom Richardom Juríkom za prítomnosti učiteľov a žiakov.Veniec je od nepamäti symbolom víťazstva a kráľovskej dôstojnosti. Požehnanie adventného venca je znamením nádeje a oslavy toho, ktorý prichádza. Advent = Príchod. Kruh venca, ktorý nemá začiatok ani koniec, symbolizuje večnosť Boha, nesmrteľnosť duše a získaný večný život v Kristovi. Štyri adventné sviece označujú počet adventných nedelí, pričom pribúdanie svetla znázorňuje blížiaci sa príchod Pána Ježiša Krista, ktorý je svetlom tohto sveta. Zeleň nám má pripomínať nepominuteľnosť života, ktorý nám Boh daroval vtelením svojho Syna.Želajme si, nech pribúdajúce svetlo adventných sviečok zapáli svetlo aj v našich srdciach, aby sme si venovali navzájom viac lásky a porozumenia.

          • Florbal chlapci - okres - 21.11.2022

          • Chalani bravúrne zvládli majstrovstvá okresu. V úvode porazili Krušetnicu 4:0. Nasledovali dve remízy s dvoma Námestovskými školami a je z toho postup na kvalifikáciu na kraj. Šimon v bráne inkasoval iba raz, obrana mu výdatne pomáhala v blokovaní striel. O všetky góly sa postarala légia skazy z 1 útoku. Nedal sa zahanbiť ani mladý druhý útok, ktorý si vytváral šance a ani raz neinkasoval.

             ​​​​​​​