• Okresné kolo vo vybíjanej žiačok- 27.4.2022

          • Žiačky našej školy sa dnes zúčastnili okresného kola vo vybíjanej, ktoré sa konalo v Rabči. Sily si zmerali okrem domácich ešte aj s družstvami z Novoti a Zákamenného. Dievčatá hrali naozaj výborne a po dvoch víťazstvách a jednej tesnej prehre si zaslúžene vybojovali prvé miesto a postup na krajské kolo. Gratulujeme! Za prípravu ďakujeme p. uč. Šimurdiakovej a prajeme veľa šťastia na krajskom kole!

          • Biologická olympiáda kat. D

          • V okresnom kole našu školu reprezentovali tri žiačky zo 7.B triedy a všetky dosiahli pódiové umiestnenie.  V teoreticko-praktickej časti – Alžbeta Jozefiaková1. miesto, Sofia Straková3. miesto. V projektovej časti. – Melisa Mroceková obsadila 1. miesto. Srdečne gratulujeme! Za prípravu dievčat ďakujeme p. uč. Krížovej.

          • OZNAM

          • Zajtrajším dňom - štvrtok 21.4.2022 - sa ruší povinnosť nosenia rúšok a respirátorov v triedach i spoločných priestoroch školy.

          • NAJ ŠKOLA - 12.4.2022

          • V našej škole sme privítali vzácnu návštevu – štáb RTVS s influencerom a youtuberom Petrom Altofom, známym ako Exploited. Natáčali sa dokrútky k projektu NAJ ŠKOLA 2022, do ktorého sme sa „prehlasovali“ ako jediná škola v okrese. Ide o zábavnú vedomostnú súťaž s finančnou výhrou pre NAJ školu. Náš súťažný tím sa zúčastní natáčania už v máji!

            Ďakujeme EXPLO-vi sa vytvorenie skvelej a príjemnej atmosféry. Pre nás všetkých to bol veľký zážitok! Veľmi sa tešíme na ďalšie stretnutie!

          • Zdravotnícky krúžok v MŠ – ukážka 1. pomoci

          • V pondelok 4. 4. a v utorok 5. 4. 2022 navštívili žiaci zo zdravotníckeho krúžku zo ZŠ pod vedením p. učiteľky Paterkovej škôlkarov v  MŠ. Zdravotníci učili malých aj väčších škôlkarov ako poskytnúť 1. pomoc. Deťom porozprávali a ukázali, ako si môžu ošetriť rôzne  rany, učili ich ako postupovať, keď treba privolať pomoc. Veľkým zážitkom pre nich bolo, keď si na záver mohli vyskúšať záchranársku vestu. Žiakom zo zdravotníckeho krúžku sa táto akcia 1. pomoci veľmi páčila a dúfajú, že ich aj niečo naučili.

          • Školský výlet - za 1.miesto v súťaži

          • Trieda 7. A sa 8. 4. 2022 zúčastnila školského výletu do Kinderlandu v Námestove.  Pred dvoma rokmi  vyhrali 1. cenu v súťaži o najkrajšie vyzdobenú triedu. Výhru   kvôli pandemickým opatreniam nemohli absolvovať, no konečne sa im to splnilo. Pani  riaditeľka na nich  nezabudla a vďaka nej strávili 2 úžasné hodiny vo FUN a JUMP zóne v Kinderlande. Žiaci 7. A triedy jej ďakujú za tento úžasný zážitok, a zároveň odkazujú  všetkým žiakom, že súťažiť sa oplatí😊

          • Regionálne kolo celoslovenskej astronomickej súťaže „ Čo vieš o hviezdach“

          • Napriek tomu, že astronómia sa na našej škole nevyučuje, žiaci sa s ňou oboznamujú  v rámci prírodovedného krúžku . Minulý piatok sa v Dolnom  Kubíne konalo regionálne kolo celoslovenskej astronomickej súťaže„ Čo vieš o hviezdach“. Všetkých našich päť zúčastnených žiačok dosiahlo pódiovéumiestnenie. Nina Jurčáková (8.A;  1.miesto –II. kat.), Karin Bugajová (8.A ;  2.miesto –II. kat.), Hyacinta Boleková (9.B; 3.miesto – II. kat.), Ema Jurčáková (6.B; 1.miesto –I. kat.), a Sofia Straková (7.B; 4. miesto - II. kat.) ohúrili ostatných súťažiacich a porotu svojimi vedomosťami v oblastiachvšeobecnej astronómie, astrofyziky, histórie astronómie, slnečnej sústavy, astronomické prístroje a využitie kozmických prostriedkov v astronómii. Srdečne blahoželáme a držíme palce v krajskom kole.

             

          • KK DO a OK Šaliansky Maťko

          • Koncom marca a začiatkom apríla nás opäť potešili výsledky našich žiakov na krajskom kole Dejepisnej olympiády a na okresnom kole Šalianskeho Maťka (súťaž v prednese slovenskej povesti).

            Blahoželáme Markovi Kapičákovi, ktorý sa na krajskom kole Dejepisnej olympiády umiestnil na 2. mieste (kategória E). Rovnako sa tešíme z 1. miesta Evky Strakovej (2. kat.) a 3. miesta Rozálky Bugajovej (3. kat.), ktoré nás úspešne reprezentovali na okresnom kole Šalianskeho Maťka.

             

          • Vybíjaná

          • V našej športovej hale sa na obvodnom kole stretli družstvá z Mútneho, Oravského Veselého a Oravskej Jasenice. Našim dievčatám sa podarilo vyhrať všetky vzájomné zápasy, a tak postupujú z 1. miesta do Námestova na okresné kolo. Blahoželáme!

          • Slávik Slovenska - školské kolo

          •  Vyše 40 spevákov z našej školy sa zúčastnilo školskej súťaže Slávik Slovenska 2022. Žiaci spievali ľudové piesne z nášho regiónu. Rozhodovanie bolo veľmi ťažké, žiaci z našej školy sú veľmi talentovaní, a tu sú výsledky!

            I.kategória    1.miesto Karolínka Briššová a Filip Forgáč   

                                 2.miesto Dárius Bugaj a Janka Blahútová     

                                 3. miesto Mária Durčáková

            II.kategória  1.miesto Martin Briš a Viktória Forgáčová     

                                2.miesto Jovanka Bugajová a Kiara Babečková

                                3.miesto Eva Straková

            III.kategória   1.miesto Timea Vraňáková

                                  2.miesto Timea Kondelová

                                  3.miesto Petronela Jurčáková

          • Nové oddychové zóny

          • Pred krátkym časom boli do školy zakúpené sedacie zostavy, ktoré sme umiestnili na hlavnej dolnej chodbe. Vytvorili sa tak nové oddychové zóny pre žiakov, ktorí takto majú možnosť cez prestávky tráviť čas spoločne hraním spoločenských hier - šachu, brainboxov, čítaním kníh, či oddychovaním a rozprávaním so spolužiakmi a kamarátmi.

          • Zápis do 1. ročníka

          • Milí rodičia budúcich prvákov!

            Blíži sa čas zápisu Vašich detí do prvého ročníka, preto prosíme o vyplnenie elektronickej prihlášky v čase od 05.04 do 22.04.2021. Formulár elektronickej prihlášky nájdete v hornej lište.

            Zápis budúcich prvákov sa uskutoční v dňoch 26.-28.04.2022 v priestoroch základnej školy (4.A, 4.B). 

            Ak ste prihlášku vyplnili správne a odoslali, príde Vám o tom potvrdzovací e-mail. Následne treba prihlášku vytlačiť, podpísať (obidvoma rodičmi) a priniesť v deň zápisu do školy.

            Na budúcich prvákov sa veľmi tešíme!

            PaedDr. Jana Murínová