• Naše úspechy

          • Blahoželáme našim žiačkam - Karin Bugajovej a Laure Babečkovej - k skvelému úspechu v krajskom kole Biologickej olympiády, kategória C. 

            Za prípravu žiačok na olympiádu ďakujeme pani učiteľke Krížovej.

             

          • Odlož všetko a čítaj - 21.3.2022

          • Dňa 21. 3. sa na našej škole uskutočnila súťaž Odlož všetko a čítaj. Žiaci si priniesli na 3. vyučovaciu hodinu svoju obľúbenú knihu, ktorú si čítali. Výstupom súťaže bolo napísať, prečo sa im kniha páčila a navrhnuť vlastnú ilustráciu.

          • Predškoláci na návšteve v našej škole - 24.3.2022

          • Dňa 24.3.2022 si do školských lavíc zasadli aj naši predškoláci. Privítali ich malí prváci s pesničkami, básničkami, predviedli im všetko to, čo sa doposiaľ naučili – a veru nie je toho málo. S budúcimi prvákmi sa podelili o školské lavice, aby si mohli vyskúšať, aký je to pocit byť naozajstným žiakom v škole.  Za pomoci skúsených prvákov pracovali s naozajstnými prváckymi učebnicami a pomôckami. A ani škôlkari sa nenechali zahanbiť.  Svojimi znalosťami dokázali, že na školu sa naozaj zodpovedne pripravujú. Vyučovacia hodina prebehla rýchlo ako voda a ukončilo ju až zvonenie školského zvonca, ktoré vyvolalo na tvárach predškolákov veľké prekvapenie. Na záver si zo školy odniesli darčeky, ktoré  im vyrobili prváci s pani učiteľkami. Po tomto milom stretnutí bude pre predškolákov ich zápis do školy určite jednoduchší. Ďakujeme všetkým zúčastneným za príjemné prežité chvíle. Na budúcich prváčikov sa veľmi tešíme.

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom, že v pondelok 28.03.2022 bude školský klub otvorený iba do 13:30 hod.!

          • Deň vody 1.A - 22.3.2022

          • Svetový deň vody si dnes pripomenuli aj Trpaslíci z 1.A. Naučili sa, ako funguje kolobeh vody, že voda nie je iba najrozšírenejšou kvapalinou v prírode, ale aj najdôležitejšou. Stačí asi povedať, že vo vode sa zrodil život, bez vody nemôžu existovať ani živočíchy ani rastliny, život na Zemi je iba tam, kde je aj voda.

          • Svetový deň Downovho syndrómu - 21.3. 2022

          • V tento deň si žiaci našej školy obuli ponožky, ktoré na prvý pohľad spolu nesúvisia - líšia sa farbou, vzorom či veľkosťou. Naučili sa, že aj ľudia s Downovým syndrómom k nám – bežným ľuďom patria, obohacujú naše životy, sú neodmysliteľnou súčasťou rodín, školských kolektívov - ich inakosť ich nesmie diskriminovať. 

             

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN - 18.3.2022

          • 18.3.2022 sa uskutočnilo školské kolo  súťaže v umeleckom prednese poézie a prózyHviezdoslavov Kubín. Teší nás, že účasť bola naozaj bohatá. Súťažiaci nás prekvapili pekným výberom textov a ich záujmom o literatúru.

             

            Výsledky školského kola:

            I. kategória (2.-4.roč.) POÉZIA        

            1. Filip Karliak, 3.A

            2. Mária Durčáková, 3.A

            3. Janka Blahútová, 3.B

            I. kategória (2.-4.roč.) PRÓZA

            1. Juraj Špitál, 3.A

            2. KiaraBabečková, 4.A

            3. KiaraTomašáková, 3.B

            II. kategória (5.-6.roč.) POÉZIA        

            1. Mária Rončáková, 6.A

            2. Sofia Sára Tisoňová, 6.A

            3. Terezka Straková, 6.A

            II. kategória (5.-6.roč.) PRÓZA     

            1. Jakub Rafaj, 6.B

            2. Estera Babečková, 6.A

            III. kategória (7.-9.roč.) POÉZIA        

            1. Katarína Holubjaková, 9.A

            III. kategória (7.-9.roč.) PRÓZA     

            1. Laura Babečková, 8.A

            2. Karin Rončáková, 8.B, Rozália Bugajová, 7.B

            3. Vanesa Bjaloňová, 8.A

          • POZOR ZMENA - Mlieko do škôl - STREDA 23.03.2022

          • Z TECHNICKÝCH PRÍČIN SA VÝDAJ MLIEKA PRESÚVA NA STREDU 23.03.2022.

            Oznamujeme všetkým rodičom žiakov ZŠ a MŠ, že dňa 23.03.2022 (streda) sa uskutoční výdaj Brejkov z projektu "Mlieko do škôl" v čase od 12:00 - 15:00 v školskej jedálni.

            Na Brejky má nárok každý žiak bez ohľadu na dochádzku.

            Za mesiac marec to predstavuje 18 ks na jedného žiaka. Preto Vás dôrazne prosíme o prevzatie mlieka v stanovenom termíne.

            Ďakujeme za porozumenie.

            S pozdravom vedúca ŠJ.

          • Balíčky pre šťastie

          • Žiaci 3. ročníka sa poskladali na drobnosti do balíčka pre šťastie pre deti z Ukrajiny. V balíčku si deti nájdu sladkosti, omaľovánky, pastelky, fixky, náčrtník a plyšovú hračku. Okrem toho je tam od každého dieťaťa obrázok s odkazom. Aj takýmto spôsobom chceme podporiť deti z Ukrajiny a prajeme im mier, lásku a zdravie.

          • Karneval v ŠKD

          • Karnevalové popoludnie v ŠKD si deti užívali predstavovaním masiek, súťažami, diskotékou a občerstvením. Všetci sa veselo zabávali, šantili, spievali a tancovali.  Deti našej školy prišli v tento deň oblečené do nespočetného množstva nádherných kostýmov rozprávkových bytostí, príšer, či zvieratiek.

             

          • Ponožková výzva 2022

          • Zajtra je 21. marec - Svetový deň Downovho syndrómu. Zapoj sa aj ty a príď do školy s rozdielnymi ponožkami! :)

          • Žiaci zo ZŠ v Mútnom sa modlili za pokoj vo svete - 2.3.2022

          • Svätý Otec František pozvalvšetkých, veriacich aj neveriacich, aby sa 2. marca, na popolcovú stredu, intenzívne venovali modlitbe a pôstu. Povedal okrem iného „Ježiš nás naučil, že na diabolskú nezmyselnosť násilia sa odpovedá Božími zbraňami, modlitbou a pôstom.“

            Aj žiaci našej školy neostali k tejto výzve chladnými a spoločnou modlitbou posvätného ruženca pripojili svoj hlas za pokoj. Veď Panna Mária vo Fatime povedala, že modlitba s dôverou dieťaťa môže skutočne zmeniť svet, zdolať zlo a priniesť pokoj.

            Okrem modlitby posvätného ruženca, prosieb za pokoj vo svete, deti aj zaspievali pôstne pesničky. Veď kto spieva, dvakrát sa modlí.

            K tejto iniciatíve sa pridali aj ostatní zamestnanci školy. Modlime sa spoločne aj naďalej, nielen v školách, kostoloch, ale aj doma...vyprosujme spolu s deťmi pokoj pomocou modlitby ruženca!

             

          • Aktuálne úspechy našich žiakov

          • Srdečne blahoželáme všetkým umiestneným žiakom, ktorí nás tak skvelo reprezentujú! Za prípravu žiakov na jednotlivé olympiády ďakujeme pani učiteľkám Krížovej a Kapičákovej. 

          • Karneval -28.2.2022

          • Fašiangové obdobie sa spája s rôznymi veselými zvykmi a tradíciami, ku ktorým patrí i karneval.
            I napriek okolnostiam, ktoré nás ešte stále ovplyvňujú, podarilo sa nám zorganizovať karneval, hoci po
            triedach, ale i napriek tomu s veselou a farebnou atmosférou. Deti sa poctivo pripravili a nachystali si
            prekrásne a pestré masky. V triedach zrazu sedeli muchotrávky, bábika na kľúčik, nosorožec,
            princezné, ježibaby, futbalisti,...
            Pani učiteľky mali oblečené veselé dalmatínske masky .
            Veľké poďakovanie patrí Rodičovskému združeniu pri ZŠ Mútne, ktoré poskytlo financie na sladké
            občerstvenie a tety kuchárky upiekli skvelé šišky, ktoré zmizli v bruškách detí šmahom prútika.

          • Lyžiarsky výcvik pre 8. ročník - 21.2.- 25.2. 2022

          • Možno už ani nedúfali, ale predsa len aj naši ôsmaci sa po ročnom odklade dočkali svojho lyžiarskeho kurzu a patrične si ho aj užili. Už tradične sa konal v Nižnej na SKI Uhliská a v hoteli Arman, kde boli žiaci ubytovaní. Celý týždeň mali výborné podmienky či už na svahu, kde si osvojili a zdokonalili svoju lyžiarsku techniku alebo v hoteli, kde mohli zregenerovať po ťažkom dni a utužiť vzťahy so spolužiakmi cez rôzne aktivity: wellness, bowling, biliard či spoločenské hry. Spestrením pre nich bola prednáška horského záchranára z HZS, ktorý im porozprával o svojej práci a poučil ich o bezpečnom správaní sa v prírode. Celý týždeň bol pre nás všetkých pekný a obohacujúci a sme vďační za skvelé zážitky.