• Koľko lásky je vo Vašom srdci?

          • Máj je mesiac, kedy sa všetko vôkol nás prebúdza k životu, všetko kvitne a rozvoniava. Zvykne byť označovaný aj ako mesiac lásky. Láska má mnoho podôb a jednou z nich je aj láska k blížnemu. My sme tú našu lásku k blížnemu prejavili zapojením sa do akcie Koľko lásky je vo Vašom srdci?, podľa ktorej by sa počas mesiaca lásky nemal nikto cítiť sám. A preto sme po jesennej akcii Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?opäť mali možnosť potešiť srdcia mnohých seniorov vytvorením ručne robenej pohľadnice a malého darčeka, ktorý sa spolu s pohľadnicou zmestí do obálky. Za výrobu krásnych farebných pohľadníc ďakujeme pani učiteľke MartinkeRončákovej a dievčatám zo 7.B, za ruženčekové náramky ďakujeme pani vychovávateľkám Katke Ďurčákovej a Paťke Podstrelenej. Veríme, že tak ako v jeseni, aj teraz naše malé darčeky potešia a zahrejú pri srdci každého obdarovaného seniora.

          • Poďakovanie

          • Ďakujeme Rodičovskému združeniu pri ZŠ Mútne za sponzorský dar v hodnote 2289,30 EUR, ktorý nám poskytlo na nákup školského vybavenia, kníh a hier pre žiakov. Za uvedenú sumu sme kúpili jednu interaktívnu tabuľu, dataprojektor, dva prehrávače, matematické hry Learn2Add a mnoho kníh do školskej knižnice. Veľmi si to vážime a ešte raz ďakujeme!

             

          • Jarná výzdoba školy

          • Výzdoba na našej Základnej škole je naozaj unikátna. Snaha a precíznosť, ktoré pani asistentky, pani vychovávateľky a pani učiteľky vkladajú do spestrenia priestorov školy spríjemňujú život všetkých žiakov a zamestnancov školy. Chceme sa s Vami podeliť o túto nádheru a prajeme krásny zážitok pri pozeraní. 

            Zamestnanci školy. 

             

            Upútavka na video: https://www.youtube.com/watch?v=2O64wDGb2lY

            Dlhá verzia videa: 

          • Upozornenie

          • Prosíme rodičov, ktorí posielajú Vyhlásenie o bezinfekčnosti elektronicky, aby ho posielali so správnym dátumom - ak dieťa nastupuje do školy v pondelok, uvedie sa pondelkový dátum. Ak je dieťa choré, alebo na lekárskom vyšetrení, vyhlásenie sa podáva ku dňu nástupu dieťata do školy. Prosíme, neposielajte vyhlásenie s víkendovým dátumom!

            Pre tých, ktorí posielajú papierovú formu, naďalej platí Vyhlásenie č.4 - v hornej lište.

          • Týždeň „Zeme“ v ŠKD

          • 22. apríla si ľudia na celom svete pripomínajú výročie svojej Zeme. Preto aj my v ŠKD sme si pripomenuli význam našej planéty rôznymi aktivitami počas celého týždňa. Venovali sme sa rôznym oblastiam zameranými na ochranu životného prostredia. Od celkom najmenších prvákov až po tých najstarších, pracovali na rôznych aktivitách – výtvarných, literárnych, otestovali si svoje vedomosti a tiež získali aj nové poznatky o Zemi.

            Týždeň sme začali prezentáciou o našej Zemi a jej znečistení. Rozprávali sme o tom, aké je dôležité starať sa o našu prírodu, naše okolie neznečisťovať odpadkami, fľašami,... pomocou hry Odpadové človeče nehnevaj sa deti separovali odpad, vytvorili plagát a vypracovali pracovný list, v ktorom vyjadrili svoje želania pre našu Zem.

             

          • Príbeh o „Stratenej rukavičke“ – ŠKD

          • Kto by nepoznal príbeh o Stratenej rukavičke. Príbeh o tom, ako dedko stratil rukavičku a našli v nej domov zvieratká z lesa – myška, žabka, zajačik, líštička, vĺčik, medveď.

            Kde sa vzalo tu sa vzalo malé divadelné predstavenie, ktoré s radosťou nacvičili deti z ŠKD. Na chvíľu sa z detí ŠKD stali herci, režiséri i výtvarníci.

          • OZNAM

          • Nakoľko z technických dôvodov, ktoré nevieme ovplyvniť,momentálne nie je možné podať Vyhlásenie o bezinfekčnosti elektronicky, prosíme, aby žiaci zajtra priniesli papierovú formu vyhlásenia. Za pochopenie ďakujeme!

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom a žiakom 1. - 9. ročníka, že opäť bolo aktualizované tlačivo Vyhlásenie o bezinfekčnosti. Uvedené tlačivo je opäť možné odovzdať elektronicky cez edupage alebo v papierovej forme (v hornej lište je na stiahnutie pod číslom 4)  v pondelok pri nástupe žiakov do školy.

          • Zápis do 1. ročníka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zápis do 1. ročníka.

            V dňoch 20.04. – 22.04.2021 sa  konal zápis žiakov do prvého ročníka. Na našu veľkú radosť sa mohol uskutočniť za účasti detí – budúcich prvákov a ich rodičov. A tak, po veľmi dlhom čase, sme pri zachovaní všetkých aktuálnych opatrení, mohli otvoriť brány našej školy dokorán.

            Kým sa rodičia venovali administratívnym záležitostiam, budúci prváci zavítali do rozprávkového kráľovstva, ktorým ich sprevádzali pani učiteľky – princezné Marcelka Šimove a Lenka Kšenzuláková.

            Deti statočne plnili pripravené úlohy – kreslili, písali do múky, skladali obrázky, rátali oriešky...

            Za to, že úspešne zvládli všetky úlohy, dostali papierovú školskú tašku plnú sladkých a tiež farebných prekvapení, ktoré pre nich pani učiteľky pripravili. Každý z nich si ešte na pamiatku odniesol pamätný list a odfotil sa v kráľovskom kresle.

            Už sa veľmi tešíme na našich budúcich prváčikov!

          • OZNAM

          • Oznamujeme žiakom a rodičom žiakov 1. - 9. ročníka, že naďalej platí, že žiak pri nástupe do školy v pondelok odovzdáva čestné vyhlásenie č. 8 o bezinfekčnosti, ktoré je na stránke školy v hornej lište. Toto vyhlásenie je možné podať aj elektronicky cez edupage. 

          • OZNAM

          • Na základe najnovšej aktualizácie informácií z Ministerstva školstva ohľadom fungovania škôl Vám oznamujeme, že všetci žiaci (ročníky 1. - 9.) budú v pondelok pri nástupe do školy odovzdávať jednotné vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré nájdete na hornej lište pod číslom 8.