• Výzva

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Pomôžte nám šetriť planétu zapojením sa do zberu STARÝCH MOBILOV, a tak získať finančný grant 1000€ na realizáciu zeleného projektu v okolí našej školy!

            Stačí doniesť staré mobily do školy. Mobily obsahujú množstvo opätovne použitých materiálov (zlato, lítium, kobalt). Tie sa potom nemusia ťažiť z prírody, ušetria sa tisíce ton nerastných surovín, hektolitre vody a ropy.

            Aby sme boli v tomto projekte úspešní, každý žiak by mal doniesť do školy aspoň 3 staré mobily (v porovnaní s výhernými školami z predchádzajúceho roka). Súťaž trvá do 2. 11. 2022.

            Najúspešnejší zberatelia môžu získať jeden z 50 novučičkých tabletovHuawei!  V súťaží je celkovo až 255 cien!

            Verím, že sa nám to spoločne podarí!

          • Európsky deň jazykov

          • 26. 9. 2022 si žiaci a vyučujúci opäť pripomenuli Európsky deň jazykov, ktorého cieľom je poukázať na dôležitosť učenia sa jazykov, podpora rozvoja viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti.

            Pri tejto príležitosti si žiaci 9.A triedy vytvorili zaujímavú prezentáciu na danú tému pre žiakov 4. - 9. ročníka pod vedením  p. uč. Brčákovej. Z prezentácie sa žiaci napr. dozvedeli, že najrozšírenejším jazykom na prekvapenie nie je angličtina, ale španielčina. Tiež sa dozvedeli, že slovenčina patrí k najťažším jazykom. V prezentácii spomenuli  aj  nedávno zosnulú kráľovnú Alžbetu II a zaujímavosti o kráľovskej monarchii.  Pre žiakov  si pripravili rôzne aktivity. Zabavili sa aj na aktivite košík európskych jazykov, kde vyberali jazyky a zaraďovali ich do správnej skupiny.

            Žiakom a vyučujúcim  sa prezentácia veľmi páčila a niektorí žiaci boli veľmi šikovní a sčítaní, pretože vedeli odpovedať aj na otázky od deviatakov mimo prezentácie.

          • Oznam vedúcej ŠJ

          • Oznamujeme rodičom, že program „Mlieko do škôl“ ponúka možnosť objednať Plnotučné bezlaktózové mlieko 3,5% - Laktofree brejky.

            Ak by mal niekto záujem o tento variant brejku, nech to nahlási najneskôr do 30. septembra 2022 vedúcej ŠJ – pani Pňačekovej na tel. čísle: 0911 503 059.

             

            Ďakujeme

          • OZNAM - Mlieko do škôl

          • Oznamujeme všetkým rodičom žiakov ZŠ a MŠ, že dňa 27.09.2022 (utorok) sa uskutoční výdaj mlieka z projektu "Mlieko do škôl" v čase 12:00 - 15:00 pred vchodom do športovej haly (oproti školskej jedálni).

            Na mlieko má nárok každý žiak bez ohľadu na dochádzku.

            Dôrazne Vás prosíme o prevzatie v stanovenom termíne!

            Ďakujeme za porozumenie!

            S pozdravom vedúca ŠJ.

          • Exkurzia - Oravská Polhora

          • Žiaci 4. ročníka sa zúčastnili niekoľkých zastávok počas exkurzie v Oravskej Polhore. Pán Ivan Matis ich najskôr oboznámil so slanou vodou - žiaci mali možnosť vidieť inhalatorium, odparovanie, aj si soľ vyskúšať. Potom sa všetci presunuli do novootvorenej budovy - Európske centrum gajdošskej kultúry. Po prednáške a hudobných ukážkach hry na gajdy sa celá skupina premiestnila pod Babiu horu k Hviezdoslavovej horárni a expozícii Mila Urbana. Záverečná bodka bolo fotenie na veľkej lavičke a výstup na vyhliadkovú vežu. Žiakom sa exkurzia páčila a odmenou bola pochvala od sprievodcu a šoféra, že sú milé a vychované deti.

          • Plavecký výcvik - 3.ročník

          • Žiaci 3. ročníka absolvovali plavecký kurz v týždni od 12. septembra do 16.septembra 2022 v Aquarelaxe Dolný Kubín pod vedením certifikovaných inštruktorov plávania. Žiaci boli rozdelení do 4 skupín a počas celého týždňa si zlepšovali svoje plavecké zručnosti. Každý sa snažil a robil pokroky vlastným tempom. Žiaci si osvojovali napr. dýchanie do vody, ponáranie, vznášanie sa, splývanie, plávanie kraul, zoskok, vynorenie v malej a veľkej vode...

            Posledný deň plaveckého výcviku, žiaci získali mokré vysvedčenie, sladkú odmenu a vstup do Aquarelaxu. Žiaci mali radosť z pobytu vo vode, čo je aj vidieť na ich tvárach na nasledujúcich fotografiách.

          • Dožinkové slávnosti Branice (PL)

          • Dňa 4.9.2022 sa naši heligonkári zo skupiny HELIZUŠ, pod vedením p. uč. Petra Kozoňa, zúčastnili dožinkových slávností v poľskej obci Branice. Boli zaradení do hlavného programu a ich vystúpenie malo obrovský úspech. Ďakujeme p. uč. Edekowi Czyszczonovi z priateľskej školy v Braniciach za pozvanie a skupine HELIZUŠ a p. uč. Kozoňovi za skvelú reprezentáciu! 

            Prikladáme aj krátke video z vystúpenia:

            https://youtu.be/QXckyy8tUD

          • OZNAM

          • Oznamujeme žiakom ročníkov 5. - 9., že zajtrajšie účelové cvičenie sa, z dôvodu nepriaznivého počasia, ruší. Všetky ročníky sa zajtra učia podľa platného rozvrhu. Účelové cvičenie sa uskutoční v náhradnom termíne.

          • RECYKLOHRY

          • Naša škola sa zapojila do školského recyklačného programu, ktorého cieľom je zber elektroodpadu a prehĺbiť znalosti žiakov v oblasti triedenia a recyklácie odpadov.

            Zbierať sa budú:

            1. STARÉ MOBILY bez batérie, pokiaľ je to možné (súťaž trvá do 2.novembra 2022).

                       Najúspešnejší žiaci môžu získať novučký tablet HUAWEI.

                       Päť najúspešnejších škôl, ktoré vyzbierajú najviac mobilov v prepočte na počet žiakov na škole, získa                    financovanie zeleného projektu do výšky 1 000 € od Orange Slovensko.

             

             2. BATÉRIE (do konca školského roka).

             

             3. DROBNÝ ELEKTROODPAD -  počítače, tlačiarne, vysávače, šijacie stroje, mikrovlnky, žehličky,                   hriankovače, rádia, Hi –Fi, videorekordéry, varné kanvice, hodiny a hodinky, elektrické holiace strojčeky, váhy,   kalkulačky, videokamery, hudobné nástroje ....  (do konca školského roka).

                                                 

          • NAJ škola

          • Od soboty 10.9.2022 sa v čase od 9:30 začína na stanici RTVS 1 vysielať súťaž NAJ ŠKOLA, do ktorej sa zapojila aj naša škola. I keď nám postup ušiel iba o kúsok, aj tak sme šťastní, že sme mohli byť súčasťou tohto projektu.

          • OZNAM - ŠKD

          • Oznamujeme rodičom, že školský klub detí bude otvorený od zajtra, utorka 6.9.2022

            Poplatky za ŠKD sa uhrádzajú do 15. dňa v mesiaci na číslo účtu: SK65 5600 0000 0040 4151 4006.

            Mesačný poplatok za ŠKD je 12 EUR.

          • Začiatok nového školského roka - 2022/2023

          • Milí žiaci!

            Skončilo nám pohodové leto, pomaly ale isto sa k nám priblížila jeseň a spolu s ňou aj nový školský rok.

            Tak, ako každý rok, i teraz zahájime školský rok svätou omšou o 7:45 hod. v kostole. Po svätej omši sa v prípade pekného počasia zhromaždíme na školskom dvore - ak bude pršať, uvítanie prebehne na hlavnej chodbe v priestoroch školy. 

            Prosíme všetkých žiakov, aby si priniesli so sebou prezuvky. Každý žiak je povinný odovzdať pri nástupe aj vyplnené tlačivo o bezpríznakovosti, ktoré sa nachádza v sekcii Žiaci a rodičia - tlačivá na stiahnutie.

            Prajeme všetkým žiakom aj učiteľom pohodový začiatok nového školského roka!

            Tešíme sa na Vás!

          • Prihlasovanie na stravu - 2022/2023

          • Vedúca ŠJ pri ZŠ s MŠ Mútne prosí rodičov žiakov, ktorí sa plánujú v novom školskom roku 2022/2023 stravovať v školskej jedálni, aby vyplnili priloženú prihlášku. Prihlášku treba odovzdať priamo vedúcej ŠJ p. Pňačkovej v školskej jedálni už od 22.08.2022, najneskôr však do začiatku školského roka  - 05.09.2022.

            Prihlášku vypisujú všetci žiaci, aj tí, ktorí sa už stravovali v jedálni minulý rok.

          • Voľné pracovné miesto - Asistent učiteľa pre žiakov so zdravotným znevýhodnením

          • Základná škola s materskou školou prijme do pracovného pomeru na dobu určitú do 31.08.2023 v rámci NP „Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II“ asistenta učiteľa pre žiakov so zdravotným znevýhodnením na 100% úväzok.

             

            Termín nástupu:       01.09.2022

             

            Počet voľných pracovných pozícií:             3

             

            Kvalifikačné predpoklady:

            Splnenie kvalifikačných predpokladov, bezúhonnosti, zdravotnej spôsobilosti a ovládanie štátneho jazyka v zmysle zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhlášky Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR č. 1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických a odborných zamestnancov.

             

            Ďalšie požiadavky:

            • práca s integrovanými žiakmi s poruchami učenia a správania,
            • spolupráca s vyučujúcimi,
            • komunikácia so zákonnými zástupcami,
            • flexibilita, iniciatíva, samostatnosť, kreativita,
            • zodpovedný prístup k práci,
            • schopnosti organizačné a komunikačné,
            • schopnosť aktívne reagovať a riešiť problémy.

             

            Zoznam požadovaných dokladov:
            -           Žiadosť o prijatie do zamestnania
            -           Profesijný životopis
            -           Súhlas so spracovaním osobných údajov na účely výberového konania

            Požadované doklady je potrebné odoslať poštou, alebo zaslať elektronicky na adresu zsmsmutne@gmail.com najneskôr do 15.08.2022.

             

            Škola si vyhradzuje právo do užšieho výberu kontaktovať iba vybraných uchádzačov. O termíne uskutočnenia osobného pohovoru bude uchádzač informovaný písomne (e-mailom) resp. telefonicky.
             

             

          • Voľné pracovné miesto - školský špeciálny pedagóg

          • Základná škola s materskou školou Mútne 224 prijme do pracovného pomeru školského špeciálneho pedagóga na dobu určitú od 01.09.2022 – 31.08.2023. Pracovné miesto je na zastupovanie počas RD a MD v rámci NP „Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II“.

             

            Informácie o pracovnom mieste:

            Miesto výkonu práce:          Základná škola s materskou školou Mútne 224

            Termín nástupu:                   1.9.2022

            Predpokladaný termín ukončenia výberového konania:             15.08.2022

            Rozsah úväzku:                    100%

            Platové podmienky:

            Plat zamestnanca bude zohľadňovať zákon 553/2003 Z. z. a Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 338/2019 Z. z., ktorými sa ustanovujú "Platové tarify PZ a OZ a zvýšenie platových taríf v závislosti od dĺžky započítanej praxe, účinné od 1. 1. 2020”.

            Požiadavky na uchádzača:

            Vzdelanie:

            Uchádzač musí spĺňať požadované vzdelanie podľa Zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov a Vyhlášky MŠVVaŠ SR 1/2020 Z. z.

            Znalosť práce s PC:             MS Word, Excel

            Kontaktné informácie:

            Adresa školy alebo zariadenia:

            Základná škola s materskou školou Mútne 224
            029 63 Mútne
            www.zsmutne.edupage.org

            Kontaktná osoba:                 PaedDr. Jana Murínová, riaditeľka školy
            +421435597258

             

            Požadované doklady je potrebné odoslať poštou, alebo zaslať elektronicky na adresu zsmsmutne@gmail.com najneskôr do 15.08.2022.

             

            Škola si vyhradzuje právo do užšieho výberu kontaktovať iba vybraných uchádzačov. O termíne uskutočnenia osobného pohovoru bude uchádzač informovaný písomne (e-mailom) resp. telefonicky.