• Biologická olympiáda

          • Blahoželáme našej žiačke EME JURČÁKOVEJ k 1. miestu na okresnom kole biologickej olympiády. Za prípravu žiačky na olympiádu ďakujeme pani učiteľke Krížovej.

          • OZNAM - Mlieko do škôl

          • Oznamujeme všetkým rodičom detí/žiakov ZŠ a  Mútne, že dňa 28. 02. 2024 (t. j. dnes) sa uskutoční výdaj MLIEKA z projektu „Mlieko do škôl“. 

            Každé dieťa/žiak bude mať nárok na 2l mlieka / mesiac. Mlieko si môžete prevziať ihneď do 15:30 hod pri Športovej hale. Zároveň Vás prosíme o dodržanie stanoveného termínu vyzdvihnutia.  

            Po uvedenom termíne už výdaj mlieka nebude možný. 

            Ďakujeme za porozumenie. 

          • Ukážka prvej pomoci v ŠKD a v materskej škôlke

          • Tak ako každý rok si žiaci zo zdravotníckeho krúžku už tradične pripravili ukážku prvej pomoci
            najprv pre žiakov v školskom klube a neskôr aj pre škôlkarov. Naši zdravotníci sa veľmi
            tešia, keď môžu prezentovať svoje znalosti z prvej pomoci pred ostatnými deťmi. Tento rok im
            ukázali napr. čo robiť v prípade, keď si porežete ruku, zapichnete nejaký predmet do nohy,
            tečie vám krv z nosa, uhryzne vás pes, vyvrtnete si členok, popálite sa, zlomíte si ruku,
            zasiahne vás elektrický prúd, uštipne vás had, dostanete úpal, ako uložiť človeka do proti
            šokovej polohy, stabilizovanej polohy alebo ako vykonať resuscitáciu (umelé dýchanie).
            Vyskúšali aj deti, či vedia na aké čísla treba volať v prípade pomoci, ako postupovať pri
            volaní a naučili ich, čo znamená 5T. Vo škôlke boli pred jarnými prázdninami 15. 2.
            a najkrajšia odmena pre nich bola, keď mohli malých škôlkarov ošetriť a následne sa aj v
            škôlke pohrať :-)

          • Workshopy - "Šikana na školách“ - 14. - 15. 2. 2024

          • V  spolupráci s psychologičkou p.Vojtašákovou, ktorá sa venuje žiakom v rámci prevencie, sme pokračovali v plánovanom programe "Šikana na školách“ workshopy pre žiakov 7. - 9. ročníka. Žiaci mali plnohodnotnú prednášku a aktivity zamerané na prevenciu šikany a kyberšikany.

            Pevne veríme, že prevencia je najlepšia ochrana pred týmto javom rizikového správania, a preto budeme v tejto spolupráci naďalej pokračovať.

          • Valentínska pošta - 14. 2. 2024

          • Je zvykom, že 14. februára  sa u nás na škole zrazu všetko začervená a dostane srdiečkový tvar. Valentín si získal obľubu najmä preto, že je spojený s láskou a citmi. Deň  kedy tak radi otvorene prejavujeme náklonnosť tým, ktorých ľúbime, na ktorých nám záleží. K Valentínovi neodmysliteľne patrí valentínska pošta. Prvé valentínky si ľudia začali posielať už v 15. storočí. Aj tento rok sme si pre spolužiakov pripravili valentínsku poštu. Každý mal možnosť potešiť niekoho blízkeho, napísať pár milých slov, či vyznať lásku. Pošty bolo neúrekom. Zaľúbené, priateľské, dokonca aj poďakovania pani učiteľkám.  Členovia žiackeho parlamentu sa postarali o to, aby každá Valentínka bola doručená adresátovi.

          • Valentínsky ples - 12. 2. 2024

          • Naša škola si opäť pripomenula sviatok všetkých zamilovaných Valentínskym plesom. Každému dobre padlo, začať nový polrok zábavne, tancom a s priateľmi.

            Dievčatá sa zmenili na krásne princezné a chlapci si namiesto tričiek obliekli košele. Pekná výzdoba, plné stoly, súťaže, fotostena, tombola a hlavne dobrá zábava sprevádzali celý večer všetkých prítomných . O skvelú hudbu sa postaral DJ Patres zo Sihelného. Každý sa mohol zapojiť do tajného hlasovania o kráľovnú a kráľa plesu.  Kráľovnou plesu  sa stala Ester Hewová z 9. A a kráľ plesu sa stal Matej Paľa z 8. A.

            „Parketoví levi“, ktorí všetkých zabávali boli Cyprián Jurčák zo 6. A a Tomáš Ďurčák z 8. A. Víťazom blahoželáme a dúfame, že o rok sa opäť všetci stretneme a zabavíme.

            Valentínsky ples je veľkou  srdcovkou našich žiakov, a preto ich šťastné tváre sú  pre organizátorov plesu to najkrajšie poďakovanie.

          • Týždeň prevencie - "Šikana na školách“ - 9. 2. 2024

          • Mnohí žiaci sa počas školského roka tešia na stretnutia so spolužiakmi a s kamarátmi, avšak pre niektorých to môže byť obdobie veľkého stresu. Žiaci by mali do školy chodiť radi a bez negatívnych myšlienok v rámci kolektívu. Výskumy však potvrdzujú narastajúci výskyt šikany, a preto aj žiaci 4. - 9. ročníka absolvovali plánovaný program na tému "Šikana na školách“ formou dotazníkov, prezentácií a workshopu. Prezentáciu a zaujímavé stretnutie so žiakmi na túto dôležitú tému pripravili zástupcovia  9. B triedy spolu s p.u. Mgr. M. Brčákovou /koordinátor prevencie/. Žiaci tak získali množstvo ďalších informácií a poznatkov.

          • Šaliansky Maťko – školské kolo

          • V tomto roku sa školské kolo Šalianskeho Maťka konalo na etapy, spôsobilo to chýbanie súťažiacich, ktorých trápili chrípka, prechladnutie a iné virózy.

            I.kat. (2.-3.roč.)
            1. Beáta Briššová, 3.A
            2. Lenka Protušová, 2.C
            3. Aneta Tisoňová, 3.B

            Pochvala: Oľga Podstrelená, Bianka Tomašáková

            II.kat. (4.-5.roč.)
            1. Rebeka Triebeľová, 4.B
            2. Juraj Špitál, 5.A
            3. neudelené

            III.kat. (6.-7.roč.)
            1. Eva Straková, 6.B

            Víťazi boli odmenení krásnymi knižnými cenami od Rodičovského združenia pri našej ZŠ.
             

          • VÝHRA V SÚŤAŽI SMS – starý mobil sem

          • Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci zapojili do zberu starých mobilných telefónov, ktoré neskončia na skládkach, ale darovali im druhý život. Mobily budú zrecyklované a všetky materiály, ktoré to umožňujú, budú opätovane použité.

            Hlavnú výhru – TABLET Samsung Galaxy  A7 Lite získali žiaci:

            Tomáš Ďurčák 8.A

            Peter Krišš 5.B

            Klára Hollá 2.A

            Všetkým zapojeným žiakom ďakujeme a výhercom srdečne gratulujeme!

             

          • Lyžiarsky kurz 29.1.- 2.2.2024

          • Koniec 1. polroka už tradične pre siedmakov znamená absolvovanie lyžiarskeho kurzu. Počasie bolo priaznivé a tak nič nebránilo tomu, aby sme sa ho v týždni od 29.1. do 2.2. 2024 zúčastnili. Lyžiarske zručnosti sme zlepšovali v SKI centre Oravská Polhora a ubytovaní sme boli aj tento rok v Penzióne Beskydy, kde bolo o nás dokonale postarané - výborné jedlo, útulné izby, sauna a veľa priestoru na zábavu a utužovanie priateľských vzťahov. Celý pobyt sme si perfektne užili a ešte dlho budeme na tento zážitok spomínať. Ďakujeme!

          • Koľada 2024

          • Posledný deň prvého polroka školského roka 2023/2024 žiaci dostali výpisy klasifikácie, prospechu a dochádzky a v tento deň nás navštívili  pán farár a pán kaplán, ktorí prešli všetky triedy, a tak, ako je zvykom v domácnostiach, požehnali naše náhradné školské príbytky – triedy, chodby.

          • „YPSILON – SLOVINA JE HRA“

          • Vďaka podpore p. riaditeľky sme sa i v tomto školskom roku mohli opäť zapojiť do zábavnej súťaže pre žiakov základných škôl v predmete slovenský jazyk a literatúra: Ypsilon – slovina je hra. Hlavným poslaním súťaže je propagovať a popularizovať slovenský jazyk a literatúru ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov a skúšok. Súťaž deťom  ukazuje,  že slovina je hra. Súťažné interaktívne testy rozvíjajú žiacku originalitu, tvorivosť a aktívne myslenie žiakov, podnecujú ich flexibilitu. Súťaž prebehla 7.12.2023, výsledky však boli zverejnené až teraz, v januári. Teší nás, že všetkých 42 zapojených žiakov našej školy dosiahlo výborné výsledky. 4 z nich, súťažiaci s úspešnosťou 100%,   boli odmenení praktickými darčekmi  a ostatní  súťažiaci získali malý darček s logom súťaže a diplom. 25 žiakov sa v hodnotení dostalo nad 90 %.  Blahoželáme!

          • OZNAM Školskej jedálne

          • Vážení rodičia.

            Žiadam Vás, aby ste svoje deti, ktoré sa stravujú v školskej jedálni, odhlasovali z obedu počas neprítomnosti v škole.

            V opačnom prípade si neodhlásený obed platíte:

            • V MŠ: 2,50€
            • 1. – 4. roč.: 2,10€
            • 5. – 9. roč.: 2,30€

            Dotácia na stravu sa poskytuje len keď sa Vaše dieťa zúčastňuje výchovno-vzdelávacieho procesu, to znamená, že je na vyučovaní v škole.

            Odhlásiť  ho môžete cez Edupage aplikáciu do 7:00 ráno daný deň, SMS správou, alebo telefonicky do 7:30 na tel. čísle: 0911 503 059.

            Za porozumenie ĎAKUJEM.

            Vedúca ŠJ.

             

            Pozn.: Kto má neuhradené tieto obedy, prosím urýchlene uhradiť, lebo je koniec mesiaca. Ďakujem.

          • Poďakovanie

          • K obľúbeným zimným radovánkam celkom určite patrí aj korčuľovanie, o čom svedčí takmer stále plné klzisko pred našou školou. Naši žiaci tak majú možnosť športovo sa vyžiť aj týmto spôsobom a naplno si užiť zimu. Touto cestou by sme sa radi poďakovali zamestnancom Obecného úradu, ktorí ľadovú plochu vytvorili a starajú sa o ňu.

          • 2% z Vašich daní pre ZRPŠ

          • Veríme, že aj tento rok sa rozhodnete podporiť naše ZRPŠ a tým aj deti našej školy. Viac info nájdete na plagáte nižšie, alebo po kliknutí tu: ZRPŠ 2%

          • OZNAM

          • Dôrazne žiadame rodičov, ktorí vozia svoje deti každé ráno do školy, resp. škôlky, aby dodržiavali  JEDNOSMERNÚ premávku okolo areálu školy (od školskej zastávky smerom k športovej hale).

            Zároveň žiadame o NEVSTUPOVANIE rodičov s vozidlami do areálu ZŠ - ráno ani poobede v čase presunu žiakov na obed alebo ich odchodu domov. 

            Každé ráno aj poobede - zvlásť v tomto zimnom čase - vznikajú nebezpečné situácie, ktoré ohrozujú zdravie a život našich žiakov. Táto situácia tiež komplikuje zimnú údržbu a rovnako, v prípade potreby výjazdu vozidiel záchranných zložiek, nebude možný ich prejazd ku škole.

            Za pochopenie ďakujeme!

            Vedenie ZŠ s  MŠ Mútne