• Zápis do 1. ročníka

          • Milí rodičia budúcich prvákov!

            Blíži sa čas zápisu Vašich detí do prvého ročníka, preto prosíme o vyplnenie elektronickej prihlášky v čase od 1.4 do 16.4.2021. Zápis budúcich prvákov sa uskutoční v závislosti od pandemickej situácie. V prípade priaznivej situácie sa uskutoční v dňoch 20. – 21.4.2021 v čase 14:00 – 17:00 v priestoroch školy – pevne veríme, že za prítomnosti rodičov aj detí. Pokiaľ to situácia neumožní, budeme Vás informovať o termíne a čase odovzdania prihlášok.

            Elektornickú prihlášku nájdete v hornej lište.

            Na budúcich prvákov sa veľmi tešíme!

          • Krížová cesta

          • Žiaci druhého stupňa rozjímali nad zastaveniami krížovej cesty. V súvislosti s pandémiou covid – 19 vytvorili krásne myšlienky k jednotlivým zastaveniam. Vybrali sme najoriginálnejšie z nich  a zostavili krížovú cestu obohatenú o kresby žiakov druhého a štvrtého ročníka ZŠ. Môžete sa ju pomodliť vo svojich rodinách a aj takto sa pripraviť na najväčšie kresťanské sviatky roka – Veľkú noc.

             

             

          • Oznam

          • Oznamujeme rodičom žiakov 1. - 4. ročníka, že testovanie sa uskutoční v sobotu - 3.4.2021, v čase 07:00 - 13:00 (bez obedňajšej prestávky). 

            Veľkonočné prázdniny sú od 1.4. do 6.4.2021. Nástup do školy je 7.4.2021 (streda)

            S poľutovaním oznamujeme rodičom a žiakom roč. 5. - 9., že od 5.4 do 9.4.2021 sa nachádza okres Námestovo v treťom stupni varovania, čo znamená, že žiaci týchto ročníkov nemôžu nastúpiť do školy. Budú sa naďalej vzdelávať dištančne. O prípadných zmenách Vás budeme informovať prostredníctvom edupage a triednych učiteľov.

            Prajeme Vám požehnané veľkonočné sviatky!

          • OZNAM

          • Pravidelné testovanie rodičov žiakov 1. - 4. ročníka sa uskutoční v zaužívanom čase - 8:00 - 16:00 (12:00 - 13:00 obedová prestávka) v športovej hale. Nakoľko od 29.03.2021 (pondelok) prechádza okres Námestovo do bordovej fázy budú sa v tomto týždni vyučovať iba žiaci 1. - 4. ročníka. Ďalšie informácie ohľadom nástupu žiakov po veľkonočných prázdninách dostanete včas prostredníctvom edupage a triednych učiteľov.

            Ďakujeme všetkým rodičom za dôveru a podporu počas tohto týždňa! 

             

          • PONOŽKOVÁ VÝZVA

          • Ponožková výzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho

            syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky.

            Symbol rozdielnych ponožiek nám pripomína, že každý sme iný, no práve to robí náš svet pestrejším a krajším...

            Ukáž, že aj TY si solidárny a v pondelok 22.3.2021 si do školy obuj dve rozdielne ponožky!

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Žiaci 1. stupňa sa mohli vzájomne porovnať a vypočuť si v triedach rôzne básne aj prózu, ktorú si pripravili a naučili sa naspamäť na triedne kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. Snažili na naozaj mnohí, no na prvých  miestach sa v jednotlivých triedach umiestnili títo žiaci:

            2.A                                                                                                        

            1. miesto: Juraj Špitál (poézia), Marek Kubalák (próza) 2. miesto: Nelka Veselovská a 3. miesto: Mária Durčáková.

            3.A

            1.miesto: Nelka Vojtasová a Eliáš Jozefjak, 2.miesto: Magdaléna Briššová, Adela Jurčáková, Filip Vaterka a Stanislav Sadlák a 3. miesto: Adela Brodecová a Agáta Podstrelená

            3.B

            1.miesto: Eva Straková, 2.miesto: M. Magdaléna Serdelová a Karolína Tomašáková a 3. miesto: Nela Maruščáková a Tamara Hušľová

            4.A

            1.miesto: EmmaTisoňová 2.miesto: Marek Olašák a 3.miesto: Tadeáš Straka

            4.B

            1.miesto: Šimon Marián Krišš2.miesto: DeborahBlahútová a 3.miesto: TobiasVnenk a Filip Kuchťák

            Všetkým žiakom blahoželáme!

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom, že testovanie sa uskutoční v sobotu, 20.03.2021,  v športovej hale, v čase 8:00 - 16:00 (obedná prestávka 12:00 - 13:00).

            V pondelok žiaci donesú kópiu negatívneho testu jedného z rodičov a čestné vyhlásenie. 

          • BÁBKY - 16.3.2021

          • Piataci sa na hodinách literatúry zoznámili s pojmom BÁBKOVÁ HRA. Je to divadelná hra, v ktorej vystupujú bábky. Zdanlivé oživovanie bábok alebo kreslených postavičiek nazývame ANIMÁCIA (z gréčtiny – duša, oživovať).

            Existujú 3 spôsoby vodenia bábok:

            1. maňuškové divadlo- ak bábkoherec vodí bábky zospodu,
            2. marionetové divadlo - ak bábkoherec vodí bábky zhora,
            3. javajkové divadlo – ak sú bábky vodené zospodu na paličkách.

            Táto téma ich inšpirovala i pri výrobe ich vlastných bábok, ktoré si vyrobili z rôznych materiálov. Vďaka bábkam mohli zahrať divadielko mladším súrodencom, rodičom,  a tak si spestrili toto zvláštne obdobie, kedy sa musia učiť doma a chýba im sociálny kontakt s kamarátmi, spolužiakmi.

            Dúfame, že sa nám v tomto kalendárnom roku podarí i návšteva reálneho bábkového divadla.

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom žiakov 1. - 4. ročníka, že ďalšie testovanie sa uskutoční v sobotu 13.3.2021 v športovej hale v čase 8:00 - 16:00 (prestávka 12:00 - 13:00).

            Vzhľadom k nárastu pozitívnych prípadov prosíme, ak je to možné, aby sa pretestovali obidvaja rodičia. V pondelok nastúpia žiaci za obvyklých podmienok. 

            Za porozumenie ďakujeme!

          • Jarná výzdoba školy

          • Po bielej zime odieva prírodu do pestrých fariebtúžobne očakávaná jar. Prechádzka našou školou je hotová jarná rozprávka. Prístavba je plná žabiek v rôznofarebných šatách. Pani vychovávateľky, ktoré sa o to postarali, jej dali názov Žabkovo. Hlavný vchod skrášľujú do pastelových farieb odeté jarné „dámy“, o ktoré sa postarali pani asistentky a p. uč. L. Kšenzuláková. Chodby zdobia jarné kvety a vtáčiky. Tulipány na oknách vytvárajú atmosféru prichádzajúcej jari. Ich autorkami sú p.uč. Vojtasová a p.uč. V. Kšenzuláková. Výzdoba v triedach je tiež naozaj jedinečná a originálna.

            Všetkým pani učiteľkám, pani asistentkám a pani vychovávateľkám ďakujeme za skrášlenie našej školy.

          • Radosť do triedy

          • Žijeme nie práve šťastné a ľahké časy. Každý veselý deň sa pre nás stáva vzácnosťou. A pre žiakov 2.B   bol takýmto vzácnym radostným dňom minulý piatok, keď do školy prišiel veľký balík od MARTINUSu - 20 kníh, za ktoré vďaka programu „Naša trieda číta“ stačilo zaplatiť iba polovicu hodnoty.

            Veľké ďakujem patrí nielen MARTINUSu, ale aj pánovi Ondrekovi, ktorý celú sumu za triedu uhradil.

            Spoločné čítanie s deťmi má svoje čaro. Buduje vzťahy a obohacuje nielen slovnú zásobu, ale cez príbehy aj celý vnútorný svet človeka.

            Vďaka za spoločnosti a ľudí, ktorí v tejto ťažkej dobe pomáhajú a umožňujú deťom posúvať sa vpred.

          • Nové antigénové testy

          • V piatok 5.3.2021 sme od záchranárov z Oravského záchranného systému obdržali 60 kusov antigénových testov nového typu, ktorých odber sa vykonáva len z prednej časti nosa, nie z nosohltana. Test je citlivý aj na možné mutácie vírusu COVID-19 a to britský, brazílsky a aj juhoafrický variant. Testy sú darom od Občianskeho združenia Nemocnica DEŤOM, ktorej predsedníčkou je pani Zuzana Čižmáriková.

            Veľmi pekne ďakujeme!

          • OZNAM

          • Milí rodičia,

            dávame do pozornosti ešte tento oznam k nástupu žiakov na vyučovanie od 8.3.2021. Ako viete, žiaci sú povinní odovzdať vyhlásenie o bezinfekčnosti. Od pondelka žiaci, ktorých obaja rodičia sú zamestnaní - odovzdajú vyhlásenie číslo 11C (otvoríte ho kliknutím na tento link alebo v  hornej lište) a ostatní vyhlásenie 11A, tak ako doteraz (otvoríte ho kliknutím na tento link alebo v hornej lište). Samozrejme, kópia testu zákonného zástupcu je povinná.

          • OZNAM

          • Milí rodičia,

            oznamujeme Vám, že od 8.3.2021 (pondelok) žiaci ročníkov 1. - 4. pokračujú v doterajšom režime vzdelávania - prezenčná výučba - t. z. všetci žiaci bez rozdielu. Podmienkou nástupu je pretestovanie zákonných zástupcov. V pondelok je potrebné doniesť potrebné vyhlásenie a kópiu testu. 

            Testovanie sa uskutoční v sobotu - 6.3.2021 - 8:00 - 16:00 (prestávka na obed 12:00 - 13:00) - v športovej hale.

            Ak sa do konca týždňa niečo zmení zo strany vlády a ministerstva školstva, budeme Vás včas informovať.

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom, ktorých deti navštevujú školský klub, že poplatok za mesiac marec je 12 EUR.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia, vopred sa ospravedlňujeme za stále meniace sa oznamy, ale snažíme sa Vás rýchlo informovať o aktuálnych nariadeniach Ministerstva školstva.

            Na základe nového rozhodnutia Ministerstva školstva, ktoré bolo zverejnené dnes 02.03.2021 o 14.00 Vás informujeme, že žiaci 1. stupňa a MŠ môžu ísť do školy do konca týždňa v nezmenenom režime a nové rozhodnutie o uzatvorení škôl bude platné od pondelka 08.03.2021.

          • OZNAM

          • Oznamujeme rodičom žiakov 1. - 4. ročníka, že od zajtra, t. j. 3.3.2021, sa prezenčná výučba týka iba tých žiakov, ktorí majú zamestnaných obidvoch rodičov. Keďže ministerstvo do tejto chvíle nezverejnilo tlačivo pre rodičov, to, že sú obaja rodičia zamestnaní, doložia žiaci pri nástupe na vyučovanie - potvrdením o zamestnaní od zamestnávateľov rodičov (najneskôr do štvrtku). V prípade zverejnenie potvrdenia ministerstvom, Vás budú triedne učiteľky informovať o zmene. Ostatní žiaci budú vzdelávaní dištančne - podľa usmernenia svojich triednych učiteliek.