• Výsledok dotazníkového prieskumu

          • Vážení rodičia!

            Radi by sme Vás informovali o výsledku dotazníkového prieskumu, ktorý sa uskutočnil dňa 17.12.2020 na základe nariadenia MŠVVaŠ SR. O prezenčnú formu vzdelávania, spojenú s pretestovaním žiaka a aspoň jedného z rodičov, prejavilo záujem 95% z Vás. V mene celého učiteľského zboru ZŠ Mútne Vám ďakujeme!

            Predpokladaný termín testovania je určený na 9.1.2021. O podrobnostiach budete všetci včas informovaní.

          • Poďakovanie - 18.12.2020

          • Tak a je to tu! Pomaly sa končí kalendárny rok. Rok, ktorý bol pre nás iný, ako tie pred ním. Iný v každom ohľade. Mnohé nám vzal, ale zároveň aj dal a naučil. Naučil nás byť vďační za všetko, čo nám život prináša. Za veci veľké i malé, i tie celkom maličké. Dnes sme sa stretli posledný krát v tomto kalendárnom roku s našimi žiakmi. Sme vďační za posledné dva týždne, ktoré opäť vrátili život do prázdnych tried, učiteľom svojich žiakov, deťom svojich spolužiakov.

            Ďakujeme všetkým, ktorí nás počas celého roka podporovali a dôverovali nám!

            Ďakujeme za výbornú spoluprácu OcÚ Mútne – pánovi starostovi a všetkým jeho zamestnancom! Ďakujeme pánovi starostovi aj za možnosť nechať sa dnes pretestovať a tak môžeme spokojne odísť  na sviatky domov medzi svojich blízkych. Obrovské ĎAKUJEME patrí aj zdravotníkom Andrei Vojtasovej a Andrejovi Vojtasovi.

            Prajeme všetkým pokojné prežitie vianočných sviatkov a šťastný nový rok 2021!

             

            Kolektív ZŠ s MŠ Mútne

             

          • Dotazníkový prieskum o obnovení prezenčného vyučovania

          • Vážení rodičia!

            Na základe najnovšieho usmernenia ministra školstva, v súvislosti s obnovením vyučovania na základných školách v piatom až deviatom ročníku, bol dnes žiakom daný dotazník. Tento zisťuje záujem rodičov o prezenčnú formu vzdelávania od 11.1.2021 a zároveň ním dáte súhlas na pretestovanie na COVID-19. Prosíme, aby ste tento dotazník vyplnili a poslali zajtra po žiakoch naspäť do školy. 

            Veríme, že sa nám, v spolupráci s Vami, v januári opäť podarí naplniť školu žiakmi. Už teraz sa na nich tešíme!

          • Oznam

          • Oznamujeme rodičom, ktorých deti navštevujú školský klub, že zajtra, t.j. piatok 18.12.2020, bude klub zatvorený.

          • iBobor

          • Žiaci našej školy sa od 10. do 16. novembra 2020 zúčastnili celoslovenskej informatickej súťaže iBobor. Túto súťaž v tomto školskom roku poznačila pandémia. Žiaci 2. až 4. ročníka súťažili v škole a žiaci 5. až 9. ročníka sa pripájali a súťažili z domu. V kategórii Drobci (2. a 3. ročník ZŠ) súťažilo 50 žiakov a úspešní boli 32 žiaci.

            V kategórii Bobríci (4. a 5. ročník ZŠ) súťažilo 55 žiakov a úspešní boli 16.

            V kategórii Benjamíni (6. a 7. ročník ZŠ) súťažilo 35 žiakov a úspešní boli 7 žiaci.

            V kategórii Kadeti (8. a 9. ročník ZŠ) súťažilo 7 žiakov a úspešní boli 2.

            Úspešní riešitelia sú všetci súťažiaci, ktorí dosiahli aspoň polovicu "kladných bodov".

            Všetkým zúčastneným úspešným riešiteľom gratulujeme, lebo súťažiacich bolo i napriek pandémii veľa.Tejto celoslovenskej súťaže sa tento rok zúčastnilo 55 064 súťažiacich z 804 škôl.

             

          • ADVENTNÝ DOBRÝ SKUTOK

          • S blížiacimi sa vianočnými sviatkami sú ľudia k sebe milší, všímavejší a pozornejší. Viac rozmýšľajú nad tým, čím by potešili svojich blízkych, čo by im urobilo radosť. No sú aj takí, ktorí sami potrebujú pomôcť a potešiť, ale často ich nemá kto. Aj preto sme sa rozhodli svojou troškou prispieť a potešiť tých, ktorí vlastne ani nič nečakajú. Prvýkrát sme sa zapojili do výzvy „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?“, ktorá vyzýva všetkých dobrých ľudí na Slovensku, aby naplnili krabicu od topánok maličkosťami, ktoré môžu potešiť babičku či deduška v domove dôchodcov. A keďže to môže byť jediný darček, ktorý na Vianoce dostanú, treba do krabičky vložiť aj kúsok svojho srdca.

            Na podnet p. uč. Martiny Rončákovej sme celý kolektív ZŠ, spolu s pani kuchárkami a niekoľkými rodičmi, prispeli na tieto krabičky, deti zo školského klubu vyrobili krásne pozdravy pre starkých a naše pani učiteľky M. Rončáková, M. Kocúrová, M. Šimurdiaková a pani vychovávateľka K. Ďurčáková ich krásne zabalili a vyzdobili a pribalili sme tiež  darčeky pre personál domova dôchodcov.

            Naše krabičky putovali do Domova sociálnych služieb v Zákamennom, kde sa im veľmi potešili. Všetkým jeho obyvateľom prajeme požehnané Vianoce!

            Toto však nie je náš jediný dobrý skutok. Vo štvrtok 3.12.2020 sa niekoľko našich zamestnancov, na čele s pani riaditeľkou, podujalo na darovanie krvi, nakoľko je jej akútny nedostatok. Ich darovaná krv bola určená pre 8-mesačné bábätko, ktoré čakala náročná operácia.

             

          • Mikuláš - 7.12.2020

          • Tento rok bol Mikuláš v našej škole úplne iný ako po iné roky. Okrem množstva sladkostí, ktoré nám
            nadelil v balíčkoch, sme všetci dostali ten najkrajší darček, aký nám, v súvislosti so školou, mohol byť
            daný. Naši žiaci opäť mohli zasadnúť do svojich lavíc a my, učitelia, sme sa po dlhých týždňoch mohli
            postaviť pred triedy plné žiakov. Z každého kúta našej školy sa ozýval veselý hukot. Tak veľmi sme sa
            tešili z opätovného návratu do školy!
            Veľmi pekne ďakujeme za sladké balíčky Obecnému úradu a ZRPŠ.

          • ĎAKUJEME!

          • V mene vedenia ZŠ Mútne a všetkých jej zamestnancov sa chceme úprimne poďakovať všetkým zodpovedným rodičom,ktorí sa včera podrobili testovaniu a nechali otestovať aj svoje deti. Veľmi nám záleží na každom jednom dni,ktorý môžu deti - naši žiaci stráviť v škole pri prezenčnej výučbe. Aj preto sme do tejto akcie šli. V spolupráci s OcÚ Mútne sme sa chopili šance a vďaka nej môžeme v pondelok po nekonečných týždňoch dištančného vzdelávania,ako jedna z mála škôl na Slovensku, otvoriť 10 tried druhého stupňa pre našich žiakov. Naša veľká vďaka patrí zdravotníkom pani Andrei Vojtasovej, Andrejovi Vojtasovi a pani Henriete Babečkovej, pánovi starostovi Mariánovi Murínovi a Jánovi Bugajovi a zamestnancom obecného úradu pani Martine Bjaloňovej, pani Terézii Zavodančíkovej, pánovi Jozefovi Blažeňákovi. Všetkým spomenutým ďakujeme za ochotu a čas, ktorý obetovali pre spoločné dobro. 

            Prosíme, aby žiaci v pondelok ráno prišli pripravení podľa rozvrhu platného pred nástupom na dištančné vzdelávanie a priniesli so sebou aj certifikát o testovaní. V prípade, že žiak sa z dôvodu výnimky testovania nezúčastnil,prosíme,aby sa preukázal potvrdením o výnimke,ktoré vystavuje ošetrujúci lekár dieťaťa.

          • Vráťme deti do škôl!

          • Vážení rodičia! V spolupráci s OcÚ Mútne sme prijali výzvu na návrat detí do škôl. Ten je však podmienený otestovaním zamestnancov školy, žiakov 5. - 9. ročníka a ich rodičov (aspoň jedného z nich,ideálne však oboch vzhľadom na závažnosť situácie a bezpečnosť zamestnancov školy). Testovanie sa uskutoční už túto sobotu, 5.12.2020, v priestoroch tribúny pri futbalovom ihrisku v Mútniku v čase od 8:00 do 18:00. Vráťme spolu deti do školy! Vopred ďakujeme za Vašu ochotu a veľmi sa na žiakov tešíme!