• OZNAM

          • Pripomíname rodičom, že zajtra, t.j. 26.10.2020 - pondelok, nastupujú do školy žiaci 1. - 4. ročníka. Prosíme rodičov, aby deťom nezabudli vypísať Vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré odovzdajú triednym učiteľkám a zároveň nahlásiť triednym učiteľkám, či sú po plošnom testovaní všetci členovia domácnosti negatívni.

            Žiaci 5. - 9. ročníka ostávajú na základe nariadenia vlády SR a MŠVVaŠ SR do 27.11.2020 (vrátane) doma, vzdelávať sa budú dištančne. Účasť na dištančnom vzdelávaní je povinná! Rodič je povinný nahlásiť, ak dieťa pre chorobu alebo z iných objektívnych príčin nie je schopné zapojiť sa do dištančného vzdelávania.

          • Riaditeľské voľno

          • Milí rodičia!

            Na základe celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 v dňoch 23.-25.10.2020 bolo žiakom i zamestnancom ZŠ s MŠ Mútne udelené na zajtra 23.10.2020 riaditeľské voľno. I keď si uvedomujeme, že testovanie nie je povinné, prosíme Vás, aby ste sa ho aj s deťmi, ktorých sa to týka, zúčastnili. Počet nakazených je vysoký a my sme veľká škola, navyše všetci učitelia aj ostatní zamestnanci, sme v ustavičnom kontakte s Vašimi deťmi. Záleží nám na tom, aby vyučovanie plynule pokračovalo aj naďalej a aby škola fungovala ako za normálnych okolností.

            Všetky pokyny súvisiace s touto akciou žiaci dostanú cez svojich triednych učiteľov. O všetkých zmenách Vás budeme informovať cez edupage.

            Prajeme Vám všetkým veľa zdravia!

          • Milión detí sa modlí ruženec - 19.10.2020

          • V pondelok 19.10.2020 sa naša škola o deviatej hodine ponorila do posvätného ticha a zahĺbila do tajomstiev radostného ruženca. Týmto spôsobom sme sa pridali k celosvetovému spoločenstvu a k iniciatíve Milión detí sa modlí ruženec, ktorej hlavným úmyslom je ukázať, že dôveryplná modlitba detí má veľkú moc. Moc vyprosiť mier a jednotu v našich rodinách, v našej krajine i vo svete.

            Ďakujeme všetkým žiakom a učiteľom, ktorí sa do iniciatívy zapojili, ale najmä p. uč. Gabike Vojtasovej a Zlatke Hablákovej za organizáciu akcie v našej škole a dievčatám – Timei Vraňákovej, Vanese Bjaloňovej, Terezke Strakovej, Magdaléne Veselovskej, Sofii Blažeňákovej a Eme Babečkovej – za predmodlievanie desiatkov ruženca.

          • Doplňujúce informácie k oznamu o karanténe 1. – 4. roč.

          • Nariadenie o karanténe ročníkov 1. – 4. sa týka IBA žiakov a pedagogických zamestnancov 1. – 4. ročníka NIE ich rodinných príslušníkov. Prosíme rodičov, aby svoje deti pozorovali a pri akomkoľvek príznaku súvisiacom s ochorením COVID-19 kontaktovali detského lekára. Žiadame, aby žiaci, ktorých sa toto nariadenie týka, dodržiavali domácu karanténu a nepohybovali sa po obci!

          • OZNAM pre rodičov žiakov 1. - 4. ročníka

          • Z dôvodu pozitívneho testu dvoch pedagogických zamestnankýň z ročníkov 1. – 4. a na základe nariadenia RÚVZ v Dolnom Kubíne ostávajú žiaci 1. – 4. ročníka v povinnej karanténe v dňoch od 19.10.2020 (pondelok) do 23.10.2020 (piatok). Žiaci sa do školy vrátia v pondelok 26.10.2020.

            Dôrazne žiadame, aby žiaci dodržiavali povinnú karanténu a nepohybovali sa po obci!

            Počas karantény budú žiaci týchto ročníkov vzdelávaní dištančne (cez Bezkriedy, Edupage, Zoom...). Dištančné vzdelávanie je pre všetkých žiakov povinné!

            Pri návrate do školy žiaci odovzdajú opäť Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Nájdete ho na tejto web-stránke na hornej lište.

          • Milión detí sa modlí ruženec

          • Milión detí sa bude modliť ruženec za mier a jednotu vo svete. A my budeme medzi nimi!

            Milí rodičia a žiaci! V pondelok 19.10.2020 sa celá naša škola cez 2. vyučovaciu hodinu pripojí k modlitbe  misijného ruženca za jednotlivé kontinenty. Budeme sa spoločne zamýšľať a modliť za deti žijúce na rôznych kontinentoch a prosiť o pomoc Nebeskú Pannu Máriu.

            Preto prosíme nech si žiaci prinesú v pondelok so sebou ruženec, aby sme sa tak všetci zapojili do tejto krásnej aktivity a spojili sa v spoločnom úmysle.

            Ďakujeme!

            P.S.: Odkaz od biskupa Tomáša Galisa:

            Prípravný tím, ktorý stojí za touto modlitbovou iniciatívou chce deťom predstaviť príbeh svätej Kataríny Labouré, ktorá v zjaveniach dostala od nebeskej Matky medailu. Po tom, čo Katarína dala vyraziť mariánske medaily podľa obrazu, ktorý videla v zjaveniach, prišla veľká epidémia. Jej spolusestry medaily rozdávali chorým a vzbudzovali v ľuďoch úctu k Panne Márii. Následne sa začali diať veľké počty uzdravení a aj preto dostala medaila prívlastok zázračná. Každý, kto sa zapojí do modlitby ruženca 18. alebo 19. októbra a zaregistruje sa na webe www.miliondeti.sk, dostane jednu takú medailu.

            Ružencová kampaň je v tomto roku poznačená pandémiou koronavírusu a pripadla na ten istý deň, ako misijná nedeľa. Ruženec sa teda môžete s deťmi modliť pred, počas, či po aktivitách, ktoré možno plánujete robiť pri príležitosti misijnej nedele.

            Rovnako aj TV LUX bude vysielať modlitbu svätého ruženca s deťmi pred svätou omšou s tematikou misií. Bude to 18. októbra o 9.00 ráno. Keď navštívte stránku www.miliondeti.sk nájdete na nej:

            • voľne stiahnuteľné materiály
            • video, ktoré môžete zdieľať na sociálnych sieťach
            • návod ako sa modliť ruženec pre deti
            • a prihlasovací formulár

            Pozývam teda ešte raz všetkých v dôvere v slová svätého Pátra Pia: Keď sa milión detí bude modliť ruženec, svet sa môže zmeniť.

            Drahí priatelia, v týchto neľahkých časoch vás zverujem pod mocnú Božiu ochranu.              

            S apoštolským požehnaním + Tomáš Galis

             

             

          • OZNAM

          • Vzhľadom na pozitívny test triednej učiteľky 3.B triedy, ostávajú všetci žiaci z tejto triedy v povinnej karanténe od zajtra 16.10.2020 až do stredy 21.10.2020 vrátane. Do školy opäť nastúpia vo štvrtok 22.10.2020. Žiaci budú počas karantény vzdelávaní dištančne.

          • Jesenná výzdoba 2

          • Naše šikovné pani učiteľky, vedúce školského klubu a tiež pani asistentky si pre Vás znovu pripravili oku lahodiacu a originálnu jesennú výzdobu. Tentokrát sa nesie v duchu jesenných plodov a najčastejších jesenných návštevníkov našich polí a miest – vrán. Práve v jeseni pútajú našu pozornosť, keď sa zlietajú vo veľkých kŕdľoch. A presne v takom veľkom kŕdli prileteli do našej školy a rozleteli sa jej priestormi. Pozývame Vás na krátku prechádzku našou školou, aby sme Vám aspoň takýmto spôsobom sprostredkovali vizuálny zážitok z našej výzdoby.

             

          • OZNAM

          • ZUŠ I. Kolčáka v Námestove - pobočka Mútne - oznamuje všetkým žiakom, ktorí navštevujú výtvarný a hudobný odbor - hudobná náuka (teória), že tieto až do odvolania nebudú. Individuálna výučba jednotlivých nástrojov však prebieha podľa rozvrhu aj naďalej.

          • Zápisné na školský rok 2020/2021

          • ZRPŠ oznamuje rodičom, že aj tento školský rok sa bude vyberať zápisné v sume 8 EUR. Peniaze je potrebné priniesť najneskôr do 18.11.2020 a odovzdať ho triednym učiteľom.